onsdag 24 juli 2013

Jul i juli

Inte för att sabba era semestrar eller så, men har ni tänkt på att det är den 24 juli i dag? Japp. Det innebär således att det är fem ynka månader kvar till julafton. Ingen anledning att få panik dock, storfamiljen här på ön firade förra årets jul i söndags. "Jul i juli" blev en riktigt lyckad tillställning, och vi bestämde oss ganska omgående för att köra på det här konceptet framöver. Med sju syskon spridda över hela världen är det inte så lätt att få ihop en gemensam julafton. På sommaren brukar det vara lite lättare att synka våra scheman, och detta året fick vi två dagar tillsammas hela familjen (med samtliga ingifta/partners och syskonbarn). Det händer inte ofta vill jag lova!


I söndags vankades julfrukost med risgrynsgröt, lussekatter, pepparkakor och skinkmackor. En av svågrarna hade till och med vispat ihop lite konstsnö. En julgran fanns såklart också på plats, liksom julmusiken (tack Spotify!).


Vi kör vidare traditionen med "julklappslista", det vill säga vi lottar vem som ska köpa julklapp till vem. Vuxna för sig, och barnen för sig. Alltså, att öppna julklappar i 30 graders värme är inget man gör varje dag. (Jag tror till och med det var varmare i söndags, än när vi firade jul i Thailand.)


Till er alla, från oss alla: en riktigt god jul(i)!

2 kommentarer:

pilla sa...

Verkligen en toppenidé och vilken enorm släkt ni är!

Monica sa...

Yihaa! Älskar Jul i Juli!