fredag 26 april 2013

Resfredag: Wanderlust (Santiago de Compostela)

Hårdträning i Umeå! 
Veckans "Resfredag" får helt enkelt bli ett tips om bloggen "Kajsas Wanderlust" - vilken jag kommer att lusläsa framöver. Om ett par veckor beger sig min lillasyster ut på en åttio mils vandring under drygt en månads tid. Japp, hon ska ut på pilgrimsvandring till Santigago de Compostela i nordvästra Spanien. Hennes resa går ut på att:
  • Vandra 80 mil.
  • Utmana sig själv.
  • Njuta av livet.
  • Skapa tillfällen för möten med andra människor.
  • Se vad som händer.
För ett par år sedan läste jag Agneta Sjödins bok "En kvinnas resa", vilken baserar sig på Agnetas egen pilgrimsresa. Jag blev själv lite sugen på en liknande vandring, men Kajsa hann före. Själv får jag nöja mig med min tio mils vandring på Kungsleden för en sisådär tio år sedan. En fantastisk resa på alla sätt. Kroppen fick jobba rejält, samtidigt som att hjärta och hjärna fick en välbehövlig utrensning. Att vandra är ett fantastiskt sätt att försöka komma underfull med livet. Eller, i alla fall en del av det. Lycka till på din resa Kajsa, och glöm inte packa ner en rejäl packe med Compeed skoskavsplåster! :)

7 kommentarer:

Birgitta sa...

den måste jag följa. Har också läst boken och blivit sugen på att gå den.

Birgitta sa...

den måste jag följa. Har också läst boken och blivit sugen på att gå den.

Linda sa...

Spännande! Jag läste också den boken för några år sedan och blev så klart också sugen... ;)

Charlotta sa...

underbart! living my dream :)

Helena sa...

Men åh vad kul - tack för tipset! Jag gick ju själv El Camino för tre år sedan och jag kan bara säga att hon har en FANTASTISK upplevelse framför sig...

Isa sa...

Åh va spännande! Jag bara fastnar och hittar likheter i din blogg hela tiden :) Jag har fascinerats över Santiago vandringen sen barnsben då min pappa kommer från en by strax utanför Santiago. När jag var liten var den inte så exploaterad som idag och jag tittade på somrarna på vandrarna som sov under fikonträden och köade för boende på de få hotels som fanns. nu är det så mycket mer men jag vill fortfarande gå... Vi får väl se när bara. ... Börjar med att klara av tjejklassikern som utmaning ett och så får vi se....Annika/Resfredag sa...

Visst är det spännande?
Isa, vad glad jag blir för dina ord! :)