tisdag 26 mars 2013

Vardagsäventyr

I torsdags kväll hade vi fortfarande inga stora planer inför helgen, mer än att Tobias behövade jobba (mycket). Ganska snabbt kom vi överens om win-win lösningen var att jag och barnen tog tåget ner till min familj i Blekinge.


Sagt och gjort, fredag morgon kl 05:21 satte vi oss på tåget mot Blekinge. Våra barn är ganska resvana vid det här laget, mamman likaså. Men att sätta sig på tåget med två ganska åksjuka små barn, med två tighta byten och potentiella förseningar (hej, SJ!) - det är en utmaning.


Vår fyraåring njöt av lite äventyr i vardagen, och såg fram emot att hänga med sina kusiner. Behöver jag säga att han som vanligt skötte sig exemplariskt, trots lite frustration över en timmes försening i Alvesta? "Du sa ju att vi skulle byta tåg direkt mamma!?"


Lillasyster skötte sig också. Den där kaskadspyan över hela mig, 4 minuter innan andra tågbytet, kan jag liksom inte lägga henne till last. Med ett oanat lugn lyckades jag både byta kläder på henne och mig, torka upp, och packa ihop oss lagom till bytet - med säkert 30 sekunders marginal. Multitasking är en av alla fantastiska egenskaper som vi småbarnsföräldrar "gratis" kan addera till vårt CV. Inte illa alls!

Inga kommentarer: