fredag 1 mars 2013

Resfredag: Pittoreska Weggis i hjärtat av Schweiz

I somras var vi bjudna på ett bröllop i den pittoreska lilla staden Weggis, belägen mitt bland de schweiziska alperna. Hade det inte varit för bröllopet hade jag förmodligen levt mitt liv olyckligt ovetande om denna lilla pärla mitt i Schweiz. Därför måste jag såklart dela med mig så att fler svenskar tar chansen att åka dit!


Weggis har ett blygsamt invånarantal på 4.000 personer, och ligger vid foten av berget "Rigi", intill sjön Lucerne. Vi bilade ner från Stockholm, via Danmark och Tyskland, men det går också att ta sig hit med tåg eller flyg (närmsta flygplats är Zürich, 70 km).


Orkar man ta sig uppför backarna bakom staden hittar man det ena typiska Schweizarhuset...


... efter det andra. Jag väntade mig nästan att få se Maria från "Sound of Music" hoppa fram bakom ett av husen.


Schweizarna skäms inte för sin flagga, överallt och ingenstans sågs den vaja i vinden.


Weggis går också under namnet "Riviera of Central Switzerland". Staden är känd för sitt tropiska klimat, vilket innebär att både vinrankor och palmer frodas här.


Weggis lockar till sig många turister, inte minst schweizarna själva. Servicepersonalen i den lilla staden var inte lysande på engelska, men var man uppmärksam på tyskalektionerna i skolan klarar man sig hjälpligt. Tänk på att flera av caféerna/restaurangerna inte tar emot kort, så ha gärna ett gäng schweiziska franc nära till hands.


Vi hade redan hemma i Sverige bokat in oss på spahotellet Wellness Hotel Rössli Weggis, och var mer än nöjda med vårt val. Bra frukostbuffé med massor av schweizisk, stinkande ost såklart, och fina rum. (Minus dock att det inte fanns strykjärn och strykbräda på rummen, vilket innebar att vårt resesällskap bokstavligt talat fick betala skjortan för att få sin skjorta struken.)


Hotellet hade en fin spaanläggning och ett bra gym, men med strålande sol valde vi att istället belägra hotellets poolområde. Efter att ha sprungit intervaller upp- och nedför Rigis branta backar kan det efterföljande doppet i poolen ha varit mitt bästa någonsin.

***
Om ni åker till Weggis får ni inte missa att ta linbanan upp till Rigi-Kulm. Mer om det nästa fredag!

4 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Ser väldigt fint ut! Blir ressugen! :)

Anonym sa...

Åh så trevligt vi hade det, ser fram emot nästa resa ;)

Annika/Resfredag sa...

Ja, det var verkligen fint. Nästa resa M, var, här, hur??? :)

Helena sa...

Ser helt underbart ut!!! Dit åker jag gärna.