fredag 15 mars 2013

Resfredag: Önskelista


Nya Zeeland, norra ön, 2004
Det där med att resa är verkligen min "grej". Hittills har jag besökt 41 länder (märk väl att Reseguiden räknar Åland och Vatikanen som egna länder.) Flera av dem känner jag mig inte alls färdig med, utan hoppas kunna återvända både en och två gånger. Som Nya Zeeland till exempel. Under min resa dit för snart tio år sedan hann jag aldrig ner till södra ön, och det ångrar jag fortfarande bittert. Tobias vill gärna dit (hallå, Sagan om ringen!), så förmodligen blir det en resa dit när barnen blir lite äldre. Kanske rent av testa livet i husbil? För någon vecka sedan satte jag mig ner och skrev i vanlig ordning ner ett antal mål, denna gånger resmål till länder jag ännu inte har besökt.

Länder jag planerar att resa till inom närmaste året: Estland, Belgien och Island.

Länder jag hoppas kunna resa till inom 2-3 år: Irland, Holland, Kroatien, Kap Verde, Jordanien.

Länder jag hoppas kunna resa till inom 4-6 år: Brasilien, Argentina, Singapore, Kina, Seychellerna.

Det är väl bara att börja beta av. Jag börjar med Estland, flyg och hotell är bokat till Tallinn den 12-14 april. Vad säger ni, har ni någon favoritplats där ute i vida världen som jag inte får missa? Hit me!

7 kommentarer:

Monica sa...

Det får väl bli katakomberna en varm dag i Rom då... Med en gelato som efterrätt!

Freedomtravel sa...

Jag har besökt 38 länder enligt Reseguiden...;)
Kul att du kanske ska till Island! Det finns ju fantastisk natur där, men om du också ska spendera några dar Reykjavik så kolla gärna in vår guide:
http://www.resfeber.se/blogg/2012/10/helena-gastbloggar-shoppa-at-gott-och-roa-dig-i-reykjavik/

Tina sa...

Jag tycker fortfarande att Skottland, Engkand, Wales och Nordirland är 4 OLIKA länder. Fast mest för att jag ligger så långt efter nu...

Sara sa...

Hej. Kul att ses idag och träna ihop! Nackdelen med att bo nära blev att jag inte orkade pallra mig till middagen när jag väl landat hemma för ombyte:) Jaja, hoppas ni hade skoj även på kvällen!

Helena sa...

Åh vad kul att läsa om din lista! :) Bilden på Nya Zeeland gjorde ju inte att det ramlade längre ner på min lista direkt...

Annika/Resfredag sa...

Monnah, vi missade katakomberna när vi var där - vilket ger en bra anledning att åka dit igen!
F- ska genast in och läsa. Tack.
Tina, jo, men då har jag ju 42 länder, eller hur?
Sara, jättekul. Hoppas att vi snart ses igen!
Helena, ja, sätt upp NZ på listan. Det är magiskt!

Lisa sa...

Ah, Nya Zeeland. Magiskt.

Det finns så många ställen. Tur att vi har så många år på oss att hinna få in allt! :)

kram!