fredag 22 mars 2013

Resfredag: Här hämtar jag inspiration!

Koh Lanta, april 2012.
Dagens "Resfredag" går ut på att tipsa om andra resebloggar/reseforum. Visst älskar jag att läsa glossiga resemagasin, men allra helst kombinerar jag det genom att surfa runt på olika forum och bloggar med tyngdpunkt på resor. Det är ofta där jag hämtar inspiration och tips på "det lilla extra", eller dit jag söker mig för att hålla modet uppe under en lång, kall vinter som den här.

Symary: Den 1 augusti 2010 kastade den här familjen (mamma, pappa + två barn) loss för att bege sig ut på sitt livs äventyr. Barnen i familjen ville segla till Pippis "Kurrekurreduttön", och deras vilja är båtens lag. Just nu befinner sig båten utanför Australien - jag följer dem med stor nyfikenhet.

Rosita reser: Rosita älskar att resa. That makes us two! Hon driver ett högklassigt inspirationsforum för resor och utflykter med barn. I skrivande stund njuter hon av solen i Rom, och för ett par veckor sedan strosade hon runt i Istanbul.

Freedomtravel: Peter och Helena reser så fort de får tillfälle, ofta i husbilen "Freedom". Just nu är de i full gång att sälja lägenheten, för att bege sig på en långresa i husbilen. De har fått mig rejält nyfiken på att upptäcka världen i en husbil. (Kanske blir det lösningen på min lilla familjs boende framöver?)

Hallins reseblogg: Bloggen drivs i Resias regi, och knyts i hop av proffsiga Margareta Hallin. I bloggen finns resmål från alla världens hörn, varvat med roliga anekdoter och läsarreportage.

Jag kikar också ofta och gärna in på Reseguiden, både för att jämföra priser på resor, och för att läsa medlemmarnas egna reseguider. (Jag skrev för övrigt min första medlemsguide om Koh Mook för ett tag sedan.) Jag gillar också att läsa om resor inne hos Lisa, förmodligen eftersom vi verkar ha i stort sett samma preferenser på resmål. Nu senast skrev hon om ljuvliga Costa Rica, som jag förälskade mig i för drygt 10 år sedan.

Så där, nu ska jag återgå till det stora nöjet att surfa runt efter resor. Just nu går tankarna till något så exotiskt som ... Medelhavet. Hela min kropp skriker efter värme!

6 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Vad roligt att kika in här och se att du skriver både om oss och om andra resebloggar! Och att du blivit lite nyfiken på husbil :) Jag läser också gärna resebloggar och bland annat de du listade. Linda, Ludvig och barnen på SYMary träffade vi dessutom när vi var på Langkawi, Malaysia. Så himla kul! Det var verkligen inspirerande att prata med dem, och man blev också imponerad av deras mod att ge sig ut på så stora hav med sin båt!

Annika/Resfredag sa...

Ja, tänk att bara ta båten och segla iväg. Vilken dröm!

Lisa sa...

Vilken masssa bra tips, jag är lite dålig att följa resebloggar. Den där inspirationen och fascinationen tenderar att slå över i svår avundsjuka om jag inte själv har något roligt på g. Fast det har jag ju oftats iofs. haha. :)
Och jag inspireras hos dig, tänk om vi bara vetat om varandra redan när vi var på Lanta samtidigt, vilken miss!

Snart blir det mer ressnack hos mig. Vinterns resa ska börja planeras närmare. Yippie! Cant wait. Alltså sjukt pepp bara på planerandet dvs.

Kram!

Unknown sa...

Kul att du tipsar om bra resebloggar. Jag har också gjort en artikel med bra tips på resebloggar inne på Reseguiden.
http://www.reseguiden.se/artiklar/sveriges-basta-resebloggar-7252
Kanske någon du inte redan har koll på? :-)

Ha en fin dag, Paulina på Reseguiden.se

Annika/Resfredag sa...

Åh Lisa, ser fram emot att läsa mer om era planer.
Paulina, tack för tipset, har faktiskt redan varit inne och tittat där! :)

love sa...

zzzzz2018.7.24
louboutin shoes
christian louboutin outlet
ralph lauren uk
moncler outlet
jordan shoes
longchamp outlet
canada goose outlet
ralph lauren uk
canada goose jackets
michael kors outlet