söndag 17 februari 2013

Värsta milen någonsin.

Nej, dagens skidtur går inte till historien som min bästa. Snarare tvärtom. Vilket är lite (mycket) oroväckande med tanke på att jag ska åka Tjejvasan om mindre än en vecka. 


Jag och Kajsa hyrde skidor på IKSU (inte mycket gott att säga om dem, återkommer om det), och gav oss iväg till Nydala skidspår. Spåren och omgivningarna var fantastiska. Skidorna däremot, inte alls. Vallningsfria skidor, med noll komma noll glid. Jag hade aldrig föreställt mig att det kunde varatrögt att åka skidor. Till och med i de härligaste nedförsbackarna fick jag staka mig fram. Katastrof!


Jag körde tappert på, och tyckte ändå att det gick ok.... tills jag efter ett tag såg en skylt på hur långt jag hade kört. Tre kilometer. TRE KILOMETER? Det kändes ju som att jag hade åkt trettio!? Jag var nära att ta till lipen. På något sätt lyckades jag ta mig vidare, och efter många och långa mödosamma stavtag lyckades jag ta mig runt milspåret.


(Kajsa ser oförskämt fräsch ut. Låt mig tillägga att hon "bara" körde fem kilometer. Viktig anmärkning.)


Efter en och annan kopp varm choklad tillsammans med ett par ostmackor kändes livet genast lite bättre igen. Lagom tills att jag hade duschat kom äntligen peppen. Jag klarade ju ändå en mil utan något som helst glid. Ännu en mil i benen. Det finns hopp, visst finns det? Jag måste klara det här. Jag ska klara det här. Tjejvasan, jag är inte rädd. Bring it on!

7 kommentarer:

Kajsa sa...

Vi är bäst! Nu kollar vi på film..

Kajsa sa...

Om du vill alltså?

mammaspring.com sa...

Det kommer att gå kanon!! Heja heja!!

Lisa sa...

MEn preciiiiis, klarar du milen med de förutsättningarna klarar du 30 på dina egna skidor. Absolut!!!

Och du, podcast!! Bästa tipset för tröga kilometrar!

Kram

Louise sa...

fy, jag håller med om att dåligt glid är det värsta som finns. Fruktansvärt mycket värre än inget fäste. Men du, det kanske var det bästa tänkbara träningspasset inför loppet... du kommer suuuuusa nästa helg. sa jag nästa helg?! iiih! :D

Annika/Resfredag sa...

Får lita på era ord: sämsta förutsättningarna ger bästa träningen!? Då så!

Lina sa...

Du kommer att fixa det kalasbra! :-) Ta energi vid varje depå är ett tips. :-)LYCKA TILL!