söndag 6 januari 2013

Välbehövlig teknikträning

Äntligen! I morse steg jag upp tidigt för att åka till Rudan och få teknikträning av ett riktigt längdåkningsproffs. Linda har åkt skidor sedan hon var tre år, och vet alltså vad hon pratar om. Lisa var också med för att få lite tips, men hon verkade i det stora hela redan vara en fullfjädrad Vasaloppsåkare. Själv är jag... eh, inte så bra. Jag får väl kalla mig nybörjare, och därför i desperat behov av bra instruktioner från någon som vet vad hon pratar om. Tjejvasan närmar sig. Det är en helt ny värld som öppnar sig. Jag hade till exempel inte alls förstått vilken skillnad det kan göra på ens åkning bara beroende på vilket grepp man har på stavarna.

Bild lånad av Lisa.
Innan dagens pass hade jag bara kört ett ynka litet längdträningspass. (Inte alls enligt plan. Mycket jobb och en evig förkylnings/influensakarusell to blame.) Det märktes. Jag behöver öva, mycket. Stakningen i dag gick ok, den kan jag nog klara av så länge det är plant. Men backarna, både uppför och nerför, hjälp! Jag, som får ångest av att bara se en slalombacke, fick samma panikkänslor för en liten, liten backe i längdspåret, som jag får när jag ser en svart skidbacke. Tur att mitt ord för i år är Våga!

Bild lånad av Linda.
Är ni intresserade av att köra med Linda kan ni maila henne för mer information och bokning, här hittar du hennes uppgifter. Kan varmt rekommendera hennes teknikhjälp!

6 kommentarer:

Fnulan sa...

Jag har åkt skidor EN gång i mitt liv!! Heter det verkligen åkt? MAn kör dom väl=?
Kram

LinaTriathlet sa...

Kul med längd och bra att få tekniktips! Heja!!

Freedomtravel sa...

SV: Vad roligt att du ska till Island! Ett verkligt fint och spännande land! Läs gärna vår guide till restauranger och shopping i Reykjavik:
http://www.resfeber.se/blogg/2012/10/helena-gastbloggar-shoppa-at-gott-och-roa-dig-i-reykjavik/

Annika/Resfredag sa...

Fnulan, en skånetjej som du är ursäktad! :)
Och Lina, det var ytterst välbehövligt.
F- ska genast in och kika på era tips!

Lisa sa...

Tänkte också på det på vägen hem, att ditt ord Våga kommer väl till pass - för de där utförslöporna inte minst.
Men ge det några gånger till och det med Lindas ord i bakhuvudet, så kommer det gå galant, det är jag säker på!

Kul att ses var det tycker jag :)

Kram

Lina sa...

Hej vännen, skulle ju skriva t dig förra v när jag läste om er i Expressen ;) Visst var det förra tisd? När jag kom hit tror jag.....blev ju sååå inspirerad :) KUL att ni var me där. Hur gick det till??? Ledsen att jag är urusel att kommentera :( Hur mår ni? Fin bild på er tjejer, duktiga ni är. Jag fastar ju så lätt på gymmet...med min vanliga träning o sen PW..... Hur kvalar man in på din bloggroll lista. Ha en mysig kväll o vecka. Hoppas vi båda vinner :) Massa kramar!!!