lördag 12 januari 2013

Sportlovskänsla!

Jo, faktiskt. Dagen har verkligen gått i sportlovets tecken. Jag började min lördag genom att stiga upp klockan 06:30 (!) för att åka till Rudan på skiddejt med en av tjejerna jag ska köra Tjejvasan med. Det var fortfarande mörkt när vi kom dit, och vi var nästan först i spåren. Jag kände mig ganska missmodig efter ett pass i Ågestas skidspår igår, men idag var det som om något lossnade. C gav mig lite bra tips om diagonalåkning, och med det i bakhuvudet kunde jag för första gången känna mig någorlunda bekväm på diagonalen. Efter lite teknikträning och uppvärmning gav vi oss ut i skidspåret. Sammanlagt körde vi cirka åtta km, vilket jag var otroligt nöjd med. Lyckades göra en rejäl vurpa, men i det stora hela känner jag för första gången något slags hopp om att det här kommer gå vägen.


Efter en snabb dusch hemma var det dags att packa ner en termos med varm choklad, klä hela familjen varmt, och åka ut till Flottsbro på lite pulkaäventyr. Jag har, trots mina tiotal år i Stockholm, aldrig varit i Flottsbro. Blev positivt överraskad av de fina slalombackarna, även om en viss backångest infann sig så fort jag såg liftarna skymta fram mellan granarna. Som sagt, det där med utförsåkning är inte alls min grej. Vi hoppade över själva skidåkningen idag, och koncentrerade i stället oss på att fika och åka pulka. Inte alls fel om ni frågar mig.


Väl hemma hoppade vi alla i bubbelbadet, och ni kan gissa att jag kände mig ganska mör framåt eftermiddagen. Det blev en välbehövlig sovpaus innan middagsbestyren började. (Testade för övrigt LCHF-biffar med mozzarella efter tips av Lisa, receptet hittar ni här. Supergoda!) Finns det förresten något skönare än att sova en stund på dagen? Nä, jag tror faktiskt inte det. I kväll ska Tobias jobba, och jag tänkte skapa någon slags ordning i min garderob. Min garderobsproffs till syster hade inte varit nöjd om hon hade sett kaoset jag har lyckats skapa. Just i det här avseendet är det tur för mig att hon numera bor på andra sidan Atlanten...

6 kommentarer:

Monnah sa...

Så underbart mysigt det ser ut! Hm. Du ska ju inte avslöja din garderobsstökighet så här publikt! Tryck in och stäng dörrarna bara om någon kommer. Jag till exempel.

Fröken M sa...

haha... jadu, det kan man verligen kalla för fasa !! och jag som inte fattar hur jag ska klara en mil. Men det sägs ju att man kan klara ALLT - bara man vill, och från att ha varit helt anti vid jul har jag faktiskt bestämt mig för att jag vill så nu finns det ingen återvändo.
Jag SKA klara en mil ;) Kram

Annika/Resfredag sa...

Bra plan Monnah, så får det bli.
Fröken M, klart du klarar en mil! Klarar jag, klarar du!

Charlotta sa...

jag ser det som mitt ansvar att hjälpa dig bli lite mer vän med utförsåkningen efter vasan då :) för det är faktiskt hur kul som helst! Och tack för att du nämnde mig och mina tips, det lät så proffsigt så jag satt här och fick mig ett litet men gott skratt :) snart kör vi igen!

Annika/Resfredag sa...

Jo C, där har du minsann en del att jobba med - att få mig att tycka det är kul!

Lisa sa...

wow vad seriöst, heja dig!

Själv har jag helt kommit av mig, skärpning i helgen!