torsdag 10 januari 2013

När blir man vuxen?Tänk va, att jag har en dotter, som i sin tur har en alldeles egen Skrållan-docka. (Tack mormor och morfar!). Ibland kan jag fortfarande stanna upp i livet och undra vad som hände. När blev jag vuxen? När blir man vuxen? När man fyller 20? När man får egna barn? När man tar studenten? Jag minns inte riktigt när den där känslan av "vuxenhet" infann sig. Förmodligen var det någon gång under perioden då jag satt på en av alla juridikföreläsningar, med en blänkande förlovningsring på fingret. Jag var runt 21 år, och tänkte att mer vuxen än så här, det blir jag nog inte.

Men det blev jag. I allra högsta grad. Jag hann lägga undan den där blänkande ringen, åka utomlands så ofta jag hade tid och råd, flytta än hit, än dit, jobba på det tråkigaste jobbet i mitt liv - och byta till det roligaste, för att sedan förlova mig igen. Och gifta mig. Och skaffa barn, både en och två gånger. Och här är jag nu. I dag har hela dagen genomsyrats av vuxenheter. Planeringsmöte med jobbet i många, långa timmar. Hämta på förskolan. Grubbla på matsedeln för nästa vecka. Undra när jag ska få in den där träningen. Gosat med ett par fina barn. Pussat på min man. Nog för att jag längtar tillbaka "back to the days" då och då, men det här vuxenlivet är faktiskt inte så pjåkigt ändå.

5 kommentarer:

Fnulan sa...

Jag blir aldrig vuxen jag =)

Monnah sa...

Jag är stolt över att vara vuxen. Ibland önskar jag att jag inte behövde vara det, men... Att ta ansvar och ta beslut utefter vad man ser är nödvändigt att göra, det är vuxet.

mmjiaxin sa...

http://www.fitflopsoutlet.uk
Michael Kors Outlet Online
tiffany and co
fitflop sandals
Cheap Jordans For Sale
http://www.2016michaelkorsoutlet.us.com
nfl jerseys
nike kobe sneakers
http://www.kobesneakers.com
michael jordan shoes
kobe shoes
ray ban sunglasses outlet
christian louboutin outlet
http://www.oakleyoutlet-store.com
true religion sale
oakley sunglasses,oakley outlet sunglasses
toms outlet store
kobe shoes for sale online
michael kors factory outlet
michael kors outlet store
gg

Unknown sa...

oakley sunglasses
lebron james shoes 13
ray ban sunglasses
coach outlet store online clearances
louis vuitton
giuseppe zanotti sneakers
uggs outlet
nike air max pas cher
cheap nfl jerseys
ugg boot uk
coach outlet
coach outlet
instyler curling iron
north face outlet
adidas outlet store
christian louboutin shoes
miami heat jerseys
uggs canada
coach outlet store online clearances
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet
michael kors outlet
ray ban sunglasses
clarisonic
rolex submariner
coach factory outlet
michael kors canada
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
replica watches
vans shoes
louis vuitton outlet
ugg outlet
ray ban sunglasses uk
supra sneakers
moncler uk
ugg boots
louis vuitton outlet
toms outlet
michael kors outlet
20168.25wengdongdong

Unknown sa...

cheap nhl jerseys Friday
michael kors the
michael kors handbags The
cleveland browns jerseys have
michael kors handbags to
chiefs jersey how
michael kors outlet week!
raiders jerseys animals
nhl jerseys treat!
michael kors handbags here