söndag 18 november 2012

Köksassistenter de luxe

Note to self: dags att klippa Sebbe.
KitchenAid har ingen chans! I mitt kök assisteras jag av långt proffsigare hjälp än så. Just vid det här tillfället fick jag och barnen extra hjälp av Sebbes flickvän E, annars brukar jag få klara mig med två miniassistenter i köket.

Sedan ungefär en månad tillbaka involverar jag barnen i matlagningen varje gång det vankas middag. I vanliga fall är mina barn rejält trötta, hungriga, och extremt lättretliga, mellan kl 17-18. Och jo, samma sak gäller mig själv. Av rent själviska skäl har jag försökt mota bort barnen från matlagningen, "det går ju snabbare om jag gör det själv". Men. Sedan barnen fått börja vara med och hjälpa till med matlagningen är de betydligt gladare, och det bråkas nästan inget. De älskar att hjälpa till! De fixar salladen, dukar fram, och kastar köttbullar i stekpannan som om de aldrig hade gjort annat. Jag får helt enkelt lägga på runt tio minuter extra i planeringstid, men oj vilka väl investerade minuter. Mina barn kommer dessutom bli mästerkockar på köpet, vilket innebär att jag helt kommer att slippa behöva laga mat om en sisådär 10 år. Visst?

Inga kommentarer: