onsdag 3 oktober 2012

Lagom är bäst

Nämn vilken diet som helst, och jag har provat den. Min första bantningskur gjorde jag veckan innan studenten. Stephan Rössners kålsoppa. I say no more. (Bara tanken på den ger mig fortfarande kväljningar.) Åren efter följde banandieten, flygvärdinnedieten, Rikshospitalets diet, Viktväktarna, Nutrilet, tja, det mesta i bantningsväg. Jag började alltid på en måndag, såklart. Och gick ner, det gjorde jag. Men sedan gick jag upp igen, ännu fortare. Det har tagit mig alldeles för många år att hitta rätt, men nu tror jag faktiskt att jag äntligen är där.

Sedan ett par år tillbaka är det slut på bantning och dieter, nu styr istället mitt sunda förnuft. Godis på helgerna, måttligt med kolhydrater, ytterst lite vitt bröd (jag kan leva på mackor, det är min stora last!), och massor av frukt och grönt. Jag försöker också att undvika light-produkter. Eh, förutom några burkar Pepsi Max och Cola light då och då. 

Nyckeln för mig heter träning. När jag håller mig fysiskt bra form vill jag också hålla en bra kost. Min kropp ska jag leva med hela livet, och visst är det mitt eget ansvar, ingen annans, att ta hand om den! Självklart finns det dagar och veckor där jag helt enkelt inte orkar, eller vill, äta bra och balanserat. Då frossar jag i lösgodis, mackor och kakor. Senast hände det nu i helgen, efter Lidingöloppet. Det gäller bara att snabbt komma "på fötter" igen, och inte fastna i sockerträsket.


Efter helgens mackfrossa kändes det bra att börja veckan med ett gäng riktigt goda LCHF-pannkakor. (Tack för receptet syster.) Jag blandade ett ägg, en banan och ca 0,5-1 dl mandelmjöl - och stekte plättarna i smör. Godsakerna serverades varma med grädde och bär. Lätt som en plätt!

3 kommentarer:

Lina sa...

Åh pannkakorna ser helt underbara ut. Mumms! :-)

Monica sa...

Och gott, eller hur??? Du är en sann inspiration.

Annika/Resfredag sa...

Eller hur Lina! Goda, och nyttiga, nästan för bra för att vara sant.