torsdag 25 oktober 2012

From Russia With Love


Utsikten från mina vänners balkong är storslagen. Hela Moskva andas storslagenhet. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men trodde inte att staden skulle vara så stor. Den officiella siffran på Moskvas befolkning ligger på cirka 14 miljoner, men förmodligen bor här långt fler än så. Taxin körde och körde, och det som jag trodde var själva "stan" fortsatte, fortsatte och... fortsatte. Överallt möts man av pampiga byggnader, neonskyltar och trafik. Massor av galen trafik. Fyra filer på varje hall ger åtta körfält. Nej tack, har kommer jag inte att köra bil.

Flygresan hit från Arlanda gick smidigt, men var lång. Väntetiden på St Peterburgs flygplats, där vi mellanlandade, låg på fyra timmar. I St Petersburg blev vi, förvånande nog, trevligt bemötta (hade hört att ryssarna överlag kan vara ganska otrevliga). Enligt S som vi bor hos, är folk kända för att vara betydligt trevligare i St Petersburg än i Moskva. Jag får helt enkelt bilda min egen uppfattning imorgon, när vi ska ut och göra stan på riktigt. Efter frukost väntar bland annat Kremlin och Röda Torget, och så måste vi såklart förbi lyxvaruhuset GUM. Nu ska jag lägga mig ner och försöka smälta det faktum att jag verkligen är här. Jag är i Moskva!

3 kommentarer:

Monica sa...

Ha så kul o hälsa!

Lina sa...

Spännande land/stad och resa till :-)

Clara sa...

Kul att läsa de första intrycken, precis så kände jag med!