tisdag 11 september 2012

Bästa kökshjälpen


Jag är ingen expert på att baka. Inte alls. Det brukar vara min syster Mimmi som står för den biten. Om och när jag får för mig att baka kör jag ofta på mina säkra kort: muffins, kladdkaka eller chocolate chip cookies. Blev därför lite smått nervös förra veckan, när det var dags för höstfest på förskolan, och vi föräldrar ombads att baka varsin rulltårta (vilka sedan sattes ihop till en 10 meter lång rulltårta, dekorerad med grädde, bär och flaggor).

I min svagaste stund funderade jag på att köpa en rulltårta, ta ut den från förpackningen, och rulla in den i aluminiumfolie innan jag lämnade in den. Jag tog dock mitt förnuft till fånga, och med utmärkt assistans från Sebastian lyckades jag få ihop Den Perfekta Rulltårtan. (Ok. Jag erkänner. "Fuskade" lite grand i slutet, genom att smeta på Kesella vanilj istället för smörkräm. Någon måtta får det ändå vara på Hollywoodfru-fasonerna!)