måndag 27 augusti 2012

Yasuragi

Nyskrubbad, nymediterad och nybastad. Idag tog jag mig äntligen tid att utnyttja presentkortet jag fick när jag fyllde 30 (jo, det var verkligen länge sedan nu). Vilken fräck mamma va, slänga in sina barn på förskolan, för att sedan njuta av total lyx och avslappning på spa. Men, å andra sidan fick mina barn en väldigt nöjd, och väldigt ren, mamma som kom och hämtade dem senare på dagen.


Jag älskar trädäcket upp till huvudingången. När jag kom till Hasseludden imorse strilade regnet ner, och jag kunde liksom inte komma på någonstans jag hellre hade velat vara än just på spa, just i den stunden.


Hela förmiddagen ägnade jag åt olika klasser: Yoga, Zenmeditation och "Klangresa". Klangresan var en otroligt häftig upplevelse. Tekniken härstammar från Tibet (såklart, var annars), och går ut på att instruktören slår på olika kärl och en gong-gong under passets gång. Vibrationerna som uppstår är tydligen helande för kroppen. Jag hamnade med hjälp av vibrationerna i ett perfekt tillstånd någonstans mellan sömn och vakenhet. Ljuvligt!


Det var en skön upplevelse att vara själv. Jag känner många som helt enkelt inte klarar av att vara ensamma, men jag gillar det. Jag mår helt enkelt bra att få vara ensam då och då.
___________________________________________

Den där ensamheten varade för övrigt inte särskilt länge. I samma veva som jag hämtade barnen på förskolan, ringde min far och undrade "när middagen var klar". Far, min morbror och min lillasyster Kajsa mellanlandade hos mig i några timmar, imorgon drar de vidare till Umeå. Tur att jag är så förberedd med mat nuförtiden, på mindre än 20 minuter hade jag slängt ihop en trerätters middag till dem! :) Imorgon är det ny arbetsvecka för mig, en väldigt rolig sådan. Bring it on!

2 kommentarer:

Monnah sa...

Suck! Far sa ju att de skulle sova hos Anders? Jaja. Ni har ju hotell nuförtiden. Bra att era barnvakter kommer snart. Då kanske ni kan ta in på hotell? :)

Pernilla Bredolt sa...

Det där lät otroligt skönt!