måndag 20 augusti 2012

Överambitiöst?

Värdparet andas ut efter lördagens bröllopsfest.
Den mest intensiva veckan på länge är över. Nu ska vi fokusera på varandra och vår lilla familj, varvat med jobb, fortsatt inskolning på förskolan, och träning. Jag kan varmt rekommendera att förbereda så mycket som möjligt i matväg innan veckan drar igång. Igår, och imorse, hängde jag i köket, och undviker nu matstress för resten av veckan. Känner mig grymt nöjd över resultatet som ligger i kylen/frysen. Kanske kan jag inspirera någon annan till att göra något liknande?

  • Koka upp ett gäng ägg och ha i kylen. Superbra komplement till sallader, eller bara som nyttigt alternativ när snacksuget sätter in framåt kvällen.
  • Storkok av lasagne, chili con carne och korv stroganoff.
  • Ställ in en stor portion pasta i kylen. När du sedan ska äta, värm inte pastan i micron. Häll istället kokande vatten över den färdigkokade pastan. Då blir den som ny!
  • Marinera (olja, soja, pressad vitlök, salt + peppar), och stek upp, ett kilo kyckling i småbitar. Perfekt bas till en matigare sallad.
  • Se till att skära upp grönsaker och förvara dem i tätt förslutna plastburkar. Med hjälp av äggen och kycklingen har du tillsammans med grönsakerna och lite fetaost en färdig lunch/middag.
  • Köp hem massor av keso och tonfisk. Det kan låta torftigt, men om du blandar de här två ingredienserna tilllsammans med lite majonäs och salt+peppar, har du en god och snabb lunch! Komplettera med grönsakerna från plastburkarna.
  • Stek upp massor av pannkakor och frys in portionsvis.
Kanske är jag alldeles för ambitiös som för andra veckan i rad planerar vår mat så här. Men, men, det gäller att gå ut hårt. På det här viset underlättar jag verkligen vår vardag i längden. (Och för er som undrar: Nej. Tobias lagar i princip ingen mat här hemma. Han kör istället tvätt/städning/barn-racet. Det är förmodligen den bästa lösningen för oss alla. Det skulle helt enkelt bli för enformigt med hackad lök, majs och stekt korv alt köttbullar i längden...)

3 kommentarer:

Monica sa...

Jag stekte pannkakor idag. Det kändes bra att laga mat på riktigt igen... :) Vilket fint foto på er förresten! Saknar er väldigt mycket. :( Tur att Jussarna kom hit nu i eftermiddag.

Monica sa...

Alltså, jag tycker det är orättvist att du har så fina ben och att jag blev kvar med stockarna. Måste vara karma.. Jag ska aldrig mer göra små flickor ledsna på läppen för att bli den bästa i hela världen!

Unknown sa...

zzzzz2018.6.15
nfl jerseys
jordan shoes
vibram fivefingers
cheap nfl jerseys
nike outlet
mulberry handbags
kate spade outlet
kate spade outlet online
oakley sunglasses
ray ban sunglasses