fredag 15 juni 2012

Vilse i parkeringsgaraget!

Jag har alltid haft svårt för parkeringsgarage. Jag gillar dem inte, av flera anledningar. Det tog mig flera veckor att våga köra till Huddinge Centrum efter vi flyttat, av den enkla anledningen att den enda parkeringen som funkar är den i centrumets parkeringsgarage. Till slut tvingade jag mig själv, och det funkade faktiskt riktigt bra.

Efter att ha samlat tillräckligt mod var det ikväll dags för nästa utmaning: Nacka Forums parkeringsgarage. Dit gick det smärtfritt. Hem- katastrof. Efter att ha halvsprungit på alla plan, upp och ned, kunde jag konstatera antingen att 1) bilen var stulen eller 2) jag höll på att bli galen. Jag kände inte igen mig någonstans. Klockan var långt över stängningsdags, och lamporna i garaget släcktes en efter en. Efter att ha irrat runt på flera våningar fick jag med darrande stämma fråga en väktare om det möjligtvis fanns fler garage på Nacka Forum. Och jo, det fanns det. Alltså, in i det nedsläckta köpcentret igen, för att leta upp en annan nedgång till garaget. När jag, efter många om och men, till slut hittade bilen var jag gråtfärdig. Jag har aldrig blivit så glad över att se vår bil, någonsin.

Min fobi för parkeringsgarage blev knappast mindre efter den här kvällen. Känner fortfarande hur hjärtat slår i snabbare takt än vad det borde. Hujedamig!

Lost, and found!

3 kommentarer:

Monica sa...

Usch, stackars Annika!! Det kommer att bli bra. Du får bara komma ihåg uppgång så blir det bra i fortsättningen. :) Hoppas att denna upplevelse inte gav bestående men.

Annika/Resfredag sa...

Alltså, jag hade ju till och med skrivit upp vilken bokstav jag hade parkerat vid. Men, eftersom det fanns fler garage hjälpte liksom inte det...

Sara.P sa...

Gahh! Kolla inte in sprängaren (lr vad den där lisa marklunds bok som blivit film heter).
Ps. Har typ också förvillat mig i Nacka Forums alldeles för stora garage, fast inte i samband med stängning tack o lov.