tisdag 22 maj 2012

Saved by the (door)bell

Sedan vi flyttade in i nya huset har jag inte haft någon som helst inspiration till att laga mat. Noll. Nada. Varje gång klockan har närmat sig matdags har jag suckat och stånkat för mig själv: "Jag-vill-inte-laga-mat-jag-vill-inte-laga-mat-jag-vill-inte...".

Men, har man två små barn kan man inte leva på mackor. Istället har jag länsat affärernas halvfabrikats-avdelning. Fiskpinnar, köttbullar, korv - you name it. Och så pasta till det. De senaste dagarna har barnen sett lika uppgivna ut som jag när det har blivit dags att äta. För ett tag sedan var vi bjudna till min syster på middag. Riktigt fin middag. Barnen åt som om de aldrig sett mat förut. Tre portioner var slank det ner. Någonstans där och då förstod jag att jag var tvungen att göra något drastiskt. Så kom det sig alltså att jag gick hem och beställde en veckas matkasse på Mathem.se

Jag tänker att det här kanske kan inspirera mig att komma igång igen. Färdiga recept, och alla matvaror hemkörda i två påsar. Igår kväll ringde det på dörren, och nu står alltså varorna här på hyllorna - redo att börja tillagas. På veckomatsedeln fanns fem rätter som jag förmodligen aldrig hade kommit på tanken att laga i vanliga fall: Indisk quorngryta med broccolisallad, Saffransfisk med bulgur och rårivna morötter, Lammfrikadeller i tomatsås, Rostad vitlök- och blomkålssoppa med baconkrisp och bröd och så slutligen Parmesangratinerad kycklig. 

Nu finns det inte så mycket fler saker att skylla på antar jag. Det är dags att ge min familj lite riktig mat.3 kommentarer:

Anonym sa...

... das klingt doch gut und sieht lecker aus. Und schöne frische Tulpen hast Du auch! ( : Wir sind inzwischen bei den Pfingstrosen angekommen ...
Neulich habe ich mich gerade daran erinnert, wie Du nach S. Geburt das ambitiöse Projekt hattest, täglich etwas Neues zu kochen. Das fand ich absolut bewundernswert.
Bei uns gibt es viel Frisches vom Markt und aus dem Bio-Laden. Zeitweise habe ich auch den Lieferservice bestellt, das war vor allem im kalten vorletzten Winter superpraktisch. Zur Zeit geht K. gerne selber einkaufen, also machen wir das. Ich lasse aber (Bio-)Fleisch liefern (http://www.bauckhof-küche.de/) und will es jetzt mal mit einer Milchkiste aus dem Brandenburger Dorf Brodowin probieren; dann muss ich im heißen Sommer nicht so viele Milchtüten etc. anschleppen, sondern bekomme es bequem gekühlt nach Hause (http://www.brodowin.de/lieferservice_oekokorb.html). Bei meiner Kusine in Basel kommt immer noch der Milchmann mehrmals in der Woche. Das finde ich Klasse! Das hatten wir früher auf dem Dorf in der Heide auch.
Ich finde, wenn man frische Lebensmittel bestellt, ist es immer ein bisschen so, als ob man den Ehemann einkaufen schickt. Man bekommt so ziemlich das, was man sich vorstellt; aber kleine Überraschungen sind immer dabei ( : Damit kann ich leben.
Ansonsten gibt es bei uns gerade Spargel, Spargel und nochmal Spargel ...
Viel Erfolg beim Kochen und liebe Grüße aus der schwül-heißen Hauptstadt!

Monica sa...

Mums. Ser fram emot lunchen på torsdag!

Annika/Resfredag sa...

Ah, Spargel! Ich sage was U immer sagt: LECKER!