lördag 3 mars 2012

Västafrikansk dans"Ut med rumporna tjejer, skaka loss, kom igen nu!!!" Alexandra Lange, vår danslärare, (med en perfekt danskropp som jag avundsjukt står och beundrar i smyg) visar några övningar och ber oss andra haka på. De afrikanska tonerna med dess medryckande trumtakter pumpar ut på högsta volym från högtalarna. Miljön är magnifik, vi befinner oss på en yogaplattform på Relax Bay Resort, högt upp på en klippa med utsikt över havet. Solen är på väg ner, och den tropiska värmen omsluter oss. Svetten rinner ner i strida strömmar längs ryggen på mig. Jag blundar, trummorna uppfyller hela min kropp, och plötsligt händer något. Jag dansar, på riktigt. Höfterna rör sig nästan av sig själva, armarna följer med. Det är magiskt! Jag fastnar på direkten för denna träningsform, och kommer på mig själv att le hela passet.

Kursen i Västafrikans dans, anordnad av Lanta Wellness, är den roligaste träningsform jag har provat. Tisdag-kvällarna blir snabbt veckans höjdpunkt här på Koh Lanta. Dansen är mer krävande än jag någonsin trott, dagen efter har jag träningsvärk i hela kroppen. Jag, som är så långt ifrån "Dancing Queen" man kan komma, trodde aldrig jag skulle kunna upprepa rörelserna som Alexandra visar. Men, med lite hjälp och instruktioner, lyckas jag till slut göra något som i alla fall liknar Alexandras rörelsemönster. Om ni inte har testat Västafrikansk dans, gör det! Roligare träning får man leta efter.

3 kommentarer:

Charlotta sa...

amen! jag har precis samma erfarenhet av "afro power dance". jag ser säkert inte klok ut men det känns som att jag gör rätt och ja, det känns. vi kanske kan gå tillsammans nån gång när du kommer hem...

Mimmi sa...

Det ser fantastiskt mysigt ut. Själv har jag sent omsider hakat på zumba-trenden. Och älskar det. Säkert ser inte heller jag klok ut, men det struntar jag högaktningsfullt i. Mest gillar jag salsa-stegen!

Annika/Resfredag sa...

zumba är kul Mimmi, men då har du inte provat afro-dans... challe, går gärna med dig!