fredag 30 mars 2012

Sri Lanta

Tobias och min absoluta favoritresort här på Koh Lanta ligger på Klongnin beach och heter Sri Lanta. Resortens motto är "The resplendene of life" (fritt översatt "Livets prakt"). 

Att komma till Sri Lanta känns som att stiga rakt in i en resekatalog. Resorten är också ett av få ställen på ön som har en stor, välskött gräsmatta. Tro det eller ej, men ibland känner man för att byta ut sanden mellan tårna mot några sköna grässtrån. När man tröttnat på gräset är det bara att kila ner en sådär 10 meter ner till Klongnin Beach. Jag rankar Klongnin som den bästa stranden på ön, näst efter "vår" Long Beach. 

Solsängarna är reserverade för dem som bor på resorten, men om man undviker de mest fullspäckade veckorna under högsäsongen i dec/jan brukar det finnas platser över. För god seds skull bör man beställa något från deras restaurang eller strandbar. Och beställer från strandbaren, det gör jag mer än gärna. De gör nämligen världens godaste Mango Lassi. Stället är inte speciellt barnvänligt, så vi passar på att åka dit när vi har barnvakt. Imorgon är det dags igen. Sämre lördagsplaner kan man ha...