fredag 6 januari 2012

"Semesterpärlan" i Fur!?


Fur, 1996
"Vid gränsen mellan Småland och Blekinge hittar ni denna semesterpärla, vid en underbar insjö med fantastiska fiske-möjligheter..." Typ så stod det i  STF:s katalog för marknadsföringen av "Furs Vandrarhem", för många, många år sedan - med denna bild bredvid. Det här är det närmaste "fotomodell" jag och min lillasyster Kajsa har kommit. Jobbet på vandrarhemmet var ett av mina första sommarjobb. Eftersom vi oftast var en personal åt gången, fungerade jag alltså som städerska, receptionist, caféansvarig, cykel/kanot-uthyrare och... ja, säg det jag inte gjorde! Efter två somrar gick stället i konkurs. (Hoppas det inte berodde på mig?) Trots att en stor del av min lön gick åt till ställets glassdisk, lyckades jag till slut skrapa ihop en flygbiljett till Australien. Till Fur har jag liksom aldrig känt något behov av att åka till igen, trots de fantastiska fiske-möjligheterna...

Inga kommentarer: