fredag 27 januari 2012

Crunch

Mitt gamla jag skulle genast associera ordet "crunch" med smaskiga desserter, typ blåbärsdessert med crunch-täcke. Men, förändringarnas tid är tydligen inte förbi. Numera har jag bestämt mig för att associera ordet med styrketräning istället. Mitt ledord detta året är ju "toppform". Snart är januari slut, och för er som undrar kan jag rapportera att jag aldrig varit så motiverad att träna och äta rätt som nu. Börjar nästan varje dag med en snabb strandpromenad längs stranden, och varvar det med beachvolleyboll och "Aqua Aerobics", samtidigt som jag försöker undvika sötsaker i alla former.

Här i värmen i Thailand känns inte tanken på att svettas i ett gym så lockande, så ofta kör jag ett styrkepass i poolen istället. Tisdagar och torsdagar är jag instruktör för "Aqua Aerobics". Gick min utbildning hos Jenny på Lanta Wellness, och lärde mig massor av nya, roliga övningar som jag kör på mina pass. En av övningarna vi kör i poolen är "crunches", alltså situps. Betydligt roligare att göra dem i poolen, än instängd i ett kvavt gym, men minst lika effektivt.


3 kommentarer:

Charlotta sa...

heja annika! jag kör lite på samma linje som du. har anmält mig till midnattsloppet, hänger du på?

Annika/Resfredag sa...

Klart jag hänger på!

Charlotta sa...

yes :)