måndag 9 januari 2012

Årsredovisning 2011!

2011 blev planer, smidda sedan flera år tillbaka, till verklighet. Vi flängde runt ovanligt mycket, vilket också förde med sig att vi kunde ha glädjen att träffa och umgås med vänner och familj ovanligt mycket (hoppas de uppskattade det lika mycket som vi gjorde). Vi slutade 2011, och började 2012, i Thailand, ett fantastiskt land som vi älskar.

Januari
Året började med två veckor i Dubai, tillsammans med några av våra bästa vänner. Vi behövde alla fylla upp ”sol-och-bad-kvoten” för att klara oss igenom en av de längsta, och kallaste, vintrarna som jag kan minnas.

Sebbe spanar in byggnader i Dubai.

Februari
De kalla och mörka vinterdagarna kändes ofta oändliga med en tvååring och en liten bebis hemma. Sen dök det upp små ljusglimtar, som den här dagen på Hellasgården. De stunderna hjälpte mig igenom vintern.

Snöänglar i Hellasgården.

Mars
Jag fyllde 31 år, och kände mig nöjd eftersom jag visste att förändringens vindar börjat blåsa. Till Sebbes stora glädje kom farmor och hälsade på oss i några dagar.

"Samor"  tröttnade inte alls, likt mamma, på att rita samma figurer om, och om igen.
April
Vi bestämde oss för att sälja huset. Tobias åkte med ”grabbarna” på traditionsenlig golfresa, denna gången till Milano. Jag tog med barnen hem till Blekinge och firade en alldeles underbar påsk med ”storfamiljen” ute på familjens sommarställe. Jag introducerades även för lillebrors nya flickvän (numera sambo), hon blev mer än godkänd på direkten. 

Sebbe hjälper morfar med vårsådden på Sturkö.
Maj
I maj städas, skuras, tvättas och rensas det för fullt i vårt hus. Den 17 maj skrev vi under papperna, och kunde plocka ner "Till försäljning"-skylten. Vi bodde kvar i huset till i mitten av augusti.

Soffan, du är saknad. (Den var en av alla grejerna vi fick göra oss av med.)
Juni
Det blev nu dags för min lillasyster Kajsa att ta steget ut i ”den ljusnande framtid”. Många fick torka en tår på kinden när sladdbarnet blev det sista syskonet av sju att stå på Chapman-skolans stentrappa och sjunga om "studentens lyckliga dag". Dagen efter åkte vi systrar och mamma på weekend till vackra Hanö, för att fira att lillasyster blivit stor. 

Sebbe kramar en nybakad student.

Juli
Det blev en månad av både nytt, ljuvligt liv och ond, bråd död. Min kusin tillika bästa vän fick sitt första barn, en perfekt liten Lova. I samma månad miste alldeles för många ungdomar sina liv i Norge. Jag och min lilla familj kramade varandra extra mycket, och njöt av att vara tillsammans på roadtrip till Göteborg, Orust, Vara och Blekinge.

En gravid Victoria med en liten Lova i magen.
Augusti
Vi firade världens finaste ettåring. Några dagar senare packade vi ihop våra grejer och lastade med hjälp av goda, och starka vänner, in dem på Shurgard. Härefter blev vi kända som ”familjen Taikon” - och flyttade runt både här och där (första veckan sov vi på fem olika ställen, inte att rekommendera med två barn under tre år). Jag och barnen åkte till Skottland i nästan en månad, för att hälsa på min syster och hennes familj.

En nybliven ettårring får äta så många chokladbollar hon bara orkar! 
September
Barnen njöt av att hänga med sina skottska kusiner, och jag njöt av att skvallra ikapp med min syster Tina. Otaliga sena nätter, och påsar med M&M:s senare, var det dags att åka hem till Sverige. Vi landade några dagar hos svärföräldrarna i Göteborg, där barnen fick en massa fina julklappar i förskott. Sen bar det vidare till Blekinge, där vi blev ompysslade hos mina föräldrar i några veckor. 


Utflykt till "Broughty Ferry" i Skottland.

Oktober
Den 2 oktober satte vi oss på tåget för att rulla ner mot Köpenhamn, för att till slut landa i Thailand. Hela oktober njöt vi till fullo av maten, solen och stränderna (utan inbördes ordning). Sebastian fick också, äntligen, fira sin treårsdag.

Poolhäng utanför vårt radhus.
November
Vi fortsatte att i fulla drag njuta av Thailand. Jag gav mig på en ny karriär och började jobba för ”Lanta Wellness” som instruktör för Aqua Aerobics. Kvällen innan första passet var jag lika nervös som inför en tenta på juristlinjen. Men, det gick bra, och numera kör jag två pass i veckan.


"Inga bekymmer, man är lycklig var dag..." (Hakuna Matata, Lejonkungen)
December
Ingen snö denna december, varken här i Thailand eller i Sverige. Vi åkte iväg på en spännande visumresa till Malaysia. Jul och nyår firades med goda vänner och familj. Vi fick säga hej då till vänner vi lärt känna här nere, och istället säga hej till nya bekantskaper.

Julafton på stranden.
Året slutar med den sköna vissheten om att jag kommer stanna i detta underbara landet minst lika länge som jag har varit här. 2012 kommer bli ett fin-fint år!

4 kommentarer:

Lisen sa...

Bästa årsredovisningen ever!!!

Anonym sa...

vilket år! Ge de bästa tipsen till Magnus nu när han snart kommer om hur man kan få njuta av värmen så där länge!
Sigge

Marguerite sa...

och jag som alltid avskytt årsredovisningar... alltså inför detta som obligatorisk läsning på ekonomlinjen så blir det lite piggare där. tack det var jättekul läsning

Monica sa...

Jag måste säga att jag hänger med på det här året. Själv kan jag konstatera att 2011 till stora delar var ett riktigt pissår, men 2012 smäller det!