torsdag 3 november 2011

En (tors)dag i Thailand.


Ja, alltså vad gör jag egentligen hela dagarna här i Thailand? Den frågan har jag fått några gånger nu, så tänkte redogöra för min dag som så sakta börjar gå mot sitt slut. Intresseklubben antecknar, eller?


06:30 Barnen vaknar. Jag och Tobias kör "varannan-sovmorgon", idag är det min tur att stiga upp! Fixar frukost och leker med barnen. Sebbe kollar gärna på film så tidigt, men idag vill han hellre köra "tävling" med sina nya bilar. Julia är med, såklart. Hon älskar att leka med bilar.
08:30 Jag och barnen väcker Tobias.
09:00-12:00 Tar moppen till Jenny för att jobba. Vi filar på programmet för vattengymnastiken som kör i gång om ett par veckor. Vi hinner göra fyra låtar (gjorde de fyra första i förrgår). Känns riktigt bra, nu har vi bara 3 låtar kvar innan vi har satt programmet!
12:00 Kör hem och slänger i mig pasta & pesto. Tobias och barnen har redan käkat lunch. Julia sover och Sebbe + Tobias badar i poolen. Jag hoppar i poolen och kör lite vattengympa med Sebbe. Tobias går iväg och jobbar några timmar.
13:00 Julia vaknar. Håller mig inomhus med barnen ett par timmar, vid denna tiden steker solen som värst.
13:30 Barnen synkar inte sina sovtider idag, nu är det Sebbes tur att somna. Julia och jag läser alla 20 Pixi-böcker som farmor och farfar skickade ner (TACK, barnen älskar dem).
14:00 Fika, för både mig och Julia.
15:30 Tobias kommer hem från jobbet. Jag och Hannah tar mopparna och kör till träningen.
16:00-17:30 Tränar beachvolleyboll borta på Slow Down. Betalar 25 SEK per gång för att tränas av en riktigt duktig kille som spelat på högsta nivå i Sverige, men nu flyttat till Thailand för gott. Träningen är fantastiskt rolig idag, ler hela vägen hem! Åker hem och duschar.
18:00-20:00 Middag med tillhörande solnedgång tillsammans med Tobias. Efter en timme öppnar sig himlen och vi hamnar mitt i ett åskoväder. Söker skydd i baren, medan blixtrarna lyser upp himlen. Storhandlar på 7eleven på väg hem.
20:00-22:00 Dags för min fotokurs (läser Visuell kommunikation på distans). Började kursen för ett år sedan, men lyckas idag slutföra min första uppgift. Lycka!
22:00 Min svåger + fru kommer förbi en stund, bl.a. för att låna ut ett modem. Internet strular för oss heeeela tiden, vilket gör att Tobias måste gå iväg varje gång han behöver jobba. Inte bra.
22:15 Fika, igen! Rostad macka och Cola Light om någon undrar (typ Tina).
22:30 Går igenom räkningar och ekonomi med Tobias, samtidigt som vi skypar med mamma i Sverige! Tacka vet jag teknikens under.
23:00 Skummar mina favorit-bloggar, och bloggar själv. Tanken är att jag ska sova strax innan tolv, men den tidsplanen sprack för en kvart sedan. Tanken på morgondagens sovmorgon värmer gott i kroppen (eller håller jag på att få solsting?)
00:30 Nope, nu somnar jag snart vid köksbordet. So long!

8 kommentarer:

Linda sa...

Den kursen har jag också gått! Superbra kurs, men jag kan fortfarande inte min kamera ordentligt... Jag är för dålig på att öva. ;)

Mimmi sa...

Jag vill också gå den. Låter som intensiva dagar. Det jag funderar över mest är vattengympan. Hittar ni på lite random övningar eller har ni en bok ni kollar i eller känner ni någon som faktiskt kan;D

Annika/Resfredag sa...

Mimmi, Jenny är utbildad bla personlig tränare och vattengympainstruktör, förra året körde hon upp till fem pass i veckan med vattengympa i Gbg. Så, hon kan. :) Jag kommer med input och ser till att det funkar i praktiken.

Charlotta sa...

jag tycker det låter ljuvligt... och så är du snygg

runwaytoadventures.com sa...

Ska vi byta dag? Ni verkar ha det fantastiskt!

Therese sa...

Låter som en helt fantastisk dag :D
Mysigt! Och full rulle.

Lisen sa...

Du fru M - som svar på ditt förslag på Anjas blogg säger jag - You bet! Det är absolut dags för en shoppingresa för oss golfänkor. Stor kram du coola kvinna och hälsa din läckra man!!!

Daniel H sa...

låter sagolikt. den här låten beskriver min vardag: http://www.youtube.com/watch?v=aljALlp534g enjoy!