torsdag 27 oktober 2011

Boven i dramat.


När jag såg de här paketen på kakhyllan i vår lokala stormarknad stelnade jag till. För tretton år sedan gjorde just den varianten av chokladkakor mitt liv tyngre (bildligt talat). Brottet är väl preskriberat vid detta laget, men egentligen borde de här paketen låsas in, eller rent av förbjudas. Jag trodde aldrig att jag skulle behöva se dem igen. Japp, det var just "TimTam" som lade grunden till mitt eviga tjat om att "jag-börjar-på-måndag"...

Som 17-åring åkte jag och min bästa kompis Victoria till Australien i nästan två månader. Jag hade hållit mitt nyårslöfte om att inte äta godis i nästan ett helt år. Definitionen på godis tolkade jag extensivt. Lite för extensivt, med tanke på att jag gick loss på avdelningen för chokladkakor istället. Vi hade turen att bo hos en bekant till familjen som villigt lade ner allt vi pekade på, och lite till, i kundkorgen när vi handlade (tack Cina). Vi skulle testa allt. Med hjälp av "TimTam" gick jag upp fyra kilo på mindre än två månader.

"TimTam-kilona" slåss jag mot hela tiden, ständigt, än idag. Fick knäppa bilden på kakpaketen illa kvickt, för att sedan springa därifrån. De ropade på mig, "ät mig, ät mig"! Just denna ronden vann jag. Nästa gång vi åker och handlar ska jag gå omvägar i butiken. I don´t want to walk that road again...

4 kommentarer:

Monica sa...

Heja, heja! Ögonbindel på...

Victoria sa...

Oj, visste inte att de kakorna hade en sån inverkan på dig. Hade alldeles glömt bort dem. Kämpa på och stå emot rösten. Kram

Anonym sa...

Na Du scheinst Dir aber damals nicht das Schlechteste ausgesucht zu haben. Immerhin haben die Dinger Kultstatus und eignen sich laut Wikipedia auch für Wettbewerbe ( ;

"The Tim Tam Slam is the practice of drinking a hot beverage (usually coffee or hot chocolate) through a Tim Tam. Opposite corners of the Tim Tam are bitten off, one end is submerged in the drink, and the drink sucked through the biscuit. The crisp inside biscuit is softened and the outer chocolate coating begins to melt." (http://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Tam)

LG

Monica sa...

Wunderbar! :)