söndag 28 augusti 2011

Bingham graveyard
Det är något speciellt med kyrkogårdar. Jag dras dit, oavsett om det är i Sverige eller utomlands. Denna gången var jag ute på promenad med Julia i vagnen, och fastnade vid Binghams kyrkogård, en bit utanför Dundee. Har bara en dålig kamera med mig på denna resan, så bilderna förmedlar inte den "trolska" stämning som fanns där.

På kyrkogårdar hittar man ofta spännande och ovanliga namn. Kyrkogården jag besökte nu i veckan kom dock inte med några nyheter. Verkar som att varenda (död) man i Skottland hetat John, Robert, James eller David. Kvinnofolket gick under namnen Margaret, Elizabeth, Helen eller Mary. Efter att ha gått runt en stund blev det nästan komiskt att se dessa namn dyka upp på var och varannan gravsten. Hittade dock ett par namn som bröt mot namntrenden, och som verkar populära i Sverige just nu. De låg även högt upp på min namnlista när vi fick reda på att vi väntade en flicka; Agnes och Isabella. Kanske får jag spara dem? Eller kanske inte. Efter några veckor själv med barnen blir jag mer och mer övertygad om att de barnen vi har räcker - och mer därtill.

Inga kommentarer: