fredag 25 februari 2011

Hemmafru-debatten.


Provocerande?
2010-02-06
 Har precis tittat på "Kvällsöppet med Ekdal" - "Är det nya hemmafruidealet en kvinnofälla?" Visst är det konstigt att det kan vara så provocerande att välja att vara hemma med sina barn? Nalin Pekgul (s) verkar gå i taket av att kvinnor som jag, unga och mitt i karriären, gör ett medvetet val att ta en paus från jobbhetsen för att istället - hör och häpna - ta hand om sina egna barn! Jag har haft turen att födas in i ett land där jag själv kan välja hur jag ska leva mitt liv, men tydligen är det bara ok så länge jag väljer "rätt". Jag hoppas och tror att jag så småningom ska hitta en bra balans mellan familj och arbete. Just nu, när barnen är små, känns det viktigare för mig att kunna vara med dem, istället för att sitta och slita för ett börsnoterat företag där arbetet som jag utförde i slutändan bara innebar att ledningen i toppen kunde ta ut ännu högre bonusar.

Just nu är jag jättenöjd med min situation, barnen är små, och jag vill finnas där för dem. Om ett par år kommer barnen vara äldre, och jag kan fortsätta springa runt, runt i karriärs-ekorrhjulet. Min man kommer med allra högsta sannolikhet vara hemma med barnen när de blivit äldre. Det som är så skönt är att det är jag och min man, och ingen annan, (inte ens Nalin Pekgul) som tillsammans bestämmer hur vi vill ha det i vår familj!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du sprichst mir aus der Seele ( : Gleiche Debatte auch hier, z.B. gestern im Deutschlandfunk: http://www.dradio.de/dlf/sendungen/lebenszeit/1394587/
und zum Nachhören: http://ondemand-mp3.dradio.de/file/dradio/2011/02/25/dlf_20110225_1010_da0131b4.mp3

Anonym sa...

Fast Nalin skulle nog gilla att se Sebastian i köket med förkläde och allt;)

Frida sa...

Tack för din fina kommentar på min blogg. Det gjorde mig jätteglad.

Håller med dig om dubbelmoralen i svensk "valfrihet" och demokrati. Om det är valfritt så borde det ju vara det utan förbehåll och förutfattade meningar.