söndag 15 november 2015

#PrayForParis


Paris, ja. Har inte haft någon lust att skriva. Känt mig nere, ledsen. Tittat på nyheterna och undrat vad som händer i världen. Såg att en vän på Instagram delade en bild med texten: "Friends from the whole world, thank you for #prayforparis but we don't need more religion! Our faith goes to music! Kisses! Life! Champagne and joy! #parisisaboutlove" Texten och tillhörande bild kom tydligen från Charlies Hebdos Johann Star.

Jag förstår hur han tänker, men jag kände annorlunda och skrev följande kommentar:

"Fast idag skänker jag en bön till någon, något (?) & ber för Paris, för Beirut, för Ankara, för Bangkok & resten av alla otaliga platser i världen där det har utförts terrordåd det här året. För de anhöriga, för de som var med & överlevde & kommer att leva med de fruktansvärda bilderna i resten av sina liv."

Sången "I natt jag drömde..." som jag växte upp med, som vi sjöng i skolan så ofta att jag fortfarande kan den utantill: "Jag önskar det var fred på jord, och alla krig var slut..." är lika aktuell nu som den var då. Tyvärr.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Så jobbig helg, verkligen. Svårt att ta in, svårt att hantera.

Fint med alla som sluter upp, på sitt sätt. Om det så är i diskussioner och analyser (och vilja att förändra), böner, profilbilder som visar omtanke eller musik och kärlek.
Inget sätt är mer rätt eller fel, och viktigast är att låta det goda fortsätta vara betydligt större än det onda.

Kram!

Monica sa...

❤️❤️❤️