söndag 22 november 2015

Hej då Playmobil

De senaste två veckorna har jag rensat. Massor. Det är så befriande, känslan att bli av med grejer är nästan bättre än shoppingruset. Bra tanke att ha med sig nu inför den galna julhandlingen. I fredag sålde jag en hel hög med Playmobil på Blocket. 


För ett par år sedan köpte Tobias ENORMT mycket Playmo på Blocket. Det var flyttkartonger, lådor, kassar fulla. Allt låg huller om buller, dammigt och smutsigt. Grejerna kostade 3000 (!) kronor och åkte typ raka vägen till vårt förråd. Barnen var mer inne på lego, och var inte alls speciellt sugna på Playmo. Aj!


En flytt och ett par år senare hade jag fått nog och tog fram alla kartonger. Tillsammans med barnen spenderade jag otaliga timmar nere i hobbyrummet med att bygga ihop, rensa, rengöra och... leka med grejerna. Det var riktigt kul, och faktiskt värt varenda en av de där tretusen kronorna. Till slut fotade jag allt (det här är bara en bråkdel av sakerna) och la ut på Blocket för ett paketpris för samma peng vi köpte för.


Flera hörde av sig och ville köpa specifika delar, men det hade bara varit jobbigt. Till slut ringde en elegant herre från Östermalm och ville köpa grejerna för 2500 kr. Och så blev det.


Förrådet är typ 5-6 flyttkartonger (!) fattigare - hurra - och jag har 2500 kronor att boka ett hotell i Kambodja för. Win-win!