måndag 3 augusti 2015

Att leka skola


En av de bästa sakerna jag visste när jag var liten var att leka skola, helst med mina äldre syskon som lärare. Nu får jag leka skola hur mycket jag vill, med mina egna barn som elever. Sebastian börjar ettan om ett par veckor, och behöver lite extra pepp att både läsa och skriva. Han kan läsa hjälpligt, och skriver bra om han får använda versaler. Nu ska vi plugga in alla små bokstäver också, men det går inte riktigt lika smidigt. Helst hade han nog suttit och räknat matte, spelat på sin keyboard, sparkat fotboll eller lekt med Pokémonkort i stället för att traggla bokstäver. Men vi kämpar på - nu blir det en kvarts skola varje kväll resten av sommarlovet.

(Julia, lillasyster, är två år yngre än Sebbe - men hänger med i hans tempo. Hon skriver obehindrat, och läser också riktigt bra. Det är spännande att se hur det där med att läsa och skriva kommer ganska naturligt för henne.)

Inga kommentarer: