söndag 24 maj 2015

Bästa helgen på länge!

Och inte bara på grund av att Måns Zelmerlöw aka Mums Mums vann Eurovision Song Contest...


Det började redan i går när vi steg upp i ottan för att åka på premiäröppningen av Furuvik. Vi var där för två år sedan och blev jätteimponerade av den lugna och vackra miljön. Gröna Lund och Liseberg är rena rama hysterin i jämförelse. Julias stora djurintresse finns kvar, och trots ormar, lemurer och kameler var det ändå de små killingarna som var mest populära i år också.


Vi hade en fin dag tillsammans, trots regnskurar och majkyla. Barnen tyckte det var superlyxigt med bjudlunch och fika, och dessutom kom Tobias bollkänsla väl till användning då han spelade hem både en megabasketboll och en minion till Sebastian och Julia. Alla nöjda och glada! (Sen var det såklart jättekul att hänga en del med andra favoritbloggerskor: LisaTowe och Rosita.) Ett utförligare inlägg om själva parken kommer på Resfredag framöver.


Efter Furuvik körde vi direkt hem till våra vänner på Mellofest. Vi bjöds (som vanligt) på helt fantastiskt god mat, denna gången var temat orientaliskt. Kul med matintresserade vänner när man själva tycker det är avancerat att göra spaghetti och köttfärssås... Och så Eurovision då, vilken grej att Måns gick och vann!? Hans låt växer sig på mig, tyckte inte alls den var så märkvärdig första gången jag hörde den. Jag gillade Belgiens bidrag också.


Efter att ha somnat vid 03-snåret i natt var jag inte jättepigg i morse, men samlade ihop mig och åkte in till stan med Nelly. Där mötte vi upp min kusin och hennes familj, som för övrigt är stammisar på Åsö Konditori & Bageri. Lyx!


Lilla fröken smajlade upp sig rejält när kameran åkte fram! Min nya (fast begagnade) vagn Mountain Buggy Cosmopolitan funkar för övrigt finfint. Det är viktigt för både mig och Nelly att ha en vagn där hon är vänd mot mig. Kan dock uppleva att den är lite "skranglig" och den är heller inte alls lika lättkörd som Urban Jungle. Dessutom är den lite svår att fälla ihop, men det är en vanesak.


Dagens gladaste stund var när jag upptäckte att någon fått den briljanta idén att öppna en snabbmatskejda vid namn Sushirullen. Jag köpte en laxvariant med wasabimajonäs och ingefära (nr 3) och den var precis lika god som den låter. Priset på 30 kr känns också överkomligt.

Med lite sushi i magen lyckades jag också äntligen att fullborda "mission badklädersinköp". Efter att ha letat under ett par månader föll jag till slut för Åhléns eget märke. Jag slog till på både en baddräkt och ett badlinne. Nu är jag redo för en ny vecka - den sista innan det bär av till Spanien. Wihooo!

5 kommentarer:

Towe sa...

Det var en toppenlördag och härligt med häng! kram

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Vi körde verkligen samma tema i lördags - till och med matens inriktning. Precis sådär såg vårat matbord ut också. :)
Riktigt fin dag och helg kan jag bara instämma i. Kram!

Monica sa...

Vad härligt det här lät! Kul att se Julia åtminstone liiiite lik dig på familjefotot. Kondis låter mycket lockande denna mulna dag, men vi har redan bestämt sushipicknick. Synd att det har varit "svensk sommar" här i flera veckor...

Unknown sa...

Det verkar ju som om parken var mycket härlig för er. Ni var ju där allihopa! :) söt-nelly :)

Annika/Resfredag sa...

Towe, verkligen! Så kul att ses.
Lisa, det är verkligen ett vinnande koncept. Följer din Islandstur med glädje, vilka underbara upplevelser.
Monnah! Tycker du? Julia lik mig?
Katarina, vänta bara, snart är du där själv med ett par toddlers som springer fram och tillbaka. Haha!