söndag 19 april 2015

Stockholm-Peking-Taipei (flygresan)


24 timmar från dörr till dörr, men vet ni, Nelly skötte sig fantastiskt bra! Jag var nästan mest nervös över pendeltågsresan mellan Nynäshamn och Arlanda, och åkte med god marginal för att hinna i tid. 


Eftersom jag inte kunde släpa en resväska + vagn på pendeltåget letade jag fram Tobias gamla ryggsäck modell större - den har fullt med roliga fack och skönt, stort midjebälte. Vår Koelstra resevagn fick hänga med, plus min Crumpler som agerar skötväska/handbagage. På flygplatsen mötte vi upp vårt resesällskap Pernilla med baby Isa (lika gammal som Nelly).


På flygplanet blev det fullt ös med andra ord! Vi fick bra platser med mycket ben, eller ja, bebisutrymme. Det var första gången jag flög med Air China - och är absolut nöjd! 


Maten var faktiskt helt ok, jag är lättflörtad som fick bakverk från Delicato till efterrätt. Planet lyfte 19:10 och var framme i Peking 8 timmar och 30 min senare. Barnen fick varsin sovkorg och sov igenom större delen av resan. Det gjorde inte jag... 


Vi mellanlandade i Peking där vi väntade ca 4 timmar. 


Isa sov vidare i en handbagagevagn (superpraktisk ju!) och vi andra... 


... botaniserade bland godsakerna. 


Jag blev positivt överraskad över hur barnvänligt det var överallt. Till och med "baby rest" på toan. Vad är det undrar ni kanske? Här har ni svaret:


Vilken grej att kunna titta på sin mamma som kissar! I vanliga fall får hon sitta i mitt knä. Multitasking ni vet... 


Flygresan till Taipei skulle ta ca 3,5 h, men blev längre pga förseningar. Nelly var övertrött och superarg innan planet till slut behagade lyfta, och skrek febrilt. Jobbigt att tvingas sitta fastspänd och försöka trösta en otröstlig bebis. Till slut somnade hon, och jag kunde andas ut. Inflygningen blev däremot hemsk, massor av turbulens och jag var typ millisekunder från att kräkas. Väl framme i Taipei gick allt supersmidigt. Specialkö för barnfamiljer till immigration (tack!), Nelly fick sin första stämpel i passet  och väskorna väntade på rullbandet. 


Det var enkelt att få tag i taxi, men vi var glada att vi hade skrivit ut adressen till vårt boende på kinesiska (engelskan är lite sisådär bland taxifolket.)


Till slut, nästan 24 h efter att jag hade stigit ut från dörren i Nynäshamn, var vi framme hos våra kompisars fina lägenhet i Taipei. 

Rejält trötta och ganska snurriga, men fantastiskt glada! Vi la oss runt 22-tiden Taiwan-tid, och till min stora lycka sov både jag och Nelly hela natten. (En bedrift med tanke på att tidsskillnaden är plus 6 timmar.) Vaknade sedan till den här utsikten:


Sa jag att jag är glad över att vara här!?? 

5 kommentarer:

pilla sa...

Du har det bra på mammaledigheten du. Och helt rätt att lära Nelly resa redan!

Annika/Resfredag sa...

Ja, jag har det verkligen bra. Jag ska lära Nelly allt jag kan, inklusive att resa ofta och gärna! :)

FREEDOMtravel sa...

Skönt att resan gick så bra!

Annika/Resfredag sa...

Jätteskönt. Det ger mersmak att resa med bebis!

Unknown sa...

louboutin shoes
yeezy shoes
kate spade handbags
true religion jeans
adidas yeezy
ray ban sunglasses outlet
coach factory outlet
michael kors handbags
ugg boots
michael kors handbags wholesale