lördag 22 november 2014

Tre barn (!) och saffransdrömmar


Alltså, när jag såg det här kortet i kameran hajade jag till. Den där bebisen till vänster, hon tillhör ju vår familj nu. Vi har tre barn! (Varav en är mörkhårig, hur konstigt är inte det?)

Här har barnen sprungit med pyjamas på halva dagen, fast nu var det dags att klä på sig för att åka till simhallen med Tobias och barnens storkusin som är på besök från Göteborg. Jag vaknade med massor av energi, så pass att jag gick över till Willys och storhandlade. Jag kan liksom inte motivera en biltur med våra 300 meters avstånd, utan tar hellre med mig stor ryggsäck och rejäla kassar.


Jag hittade massor av bra recept på godsaker inne på Bambis blogg igår, varav ett av dem på dessa saffransdrömmar som vi provade idag. Supergoda, och perfekta att frysa in till adventsfika. Här är receptet för er som inte orkar klicka er vidare:

100 g smör, rumstempererat 
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl rapsolja
0,5 tsk hjortronsalt
0,5 g saffran
4 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Visps smör + socker och vaniljsocker fluffigt.
3. Tillsätt olja, lite i taget. Blanda övriga ingredienser och tillsätt det till smörblandningen.
4. Rulla degen till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

3 kommentarer:

Louise sa...

förut så klart ueberfina barn måste jag säga: fin burk!! drömmer om nåt sånt till mina drömmar.

Annika/Resfredag sa...

Tack Louise, burkar råkar vara något av mina svagheter - jag har ett gäng. Just denna är faktiskt en "vanlig" pepparkaksburk som jag köpte någon gång för att just burken var så fin. Eller ja, pepparkakorna var ganska goda de också.

Monica sa...

Vi har många fina burkar utan innehåll. Det blir svårt att hålla mig från julbaket... Får kanske baka sådana där låtsaskakor? :D