lördag 29 november 2014

God Jul alla snälla barn (och mammor)

I går kväll satt jag och klickade hem ett gäng julklappar från nätet. Och, som alltid försöker jag i den mån det är möjligt att gå via Sponsorhuset.se för att göra mina nätköp. Min man och hans bror startade upp denna sida för drygt 10 år sedan. Idén går på att "din" förening/skolklass/organisation etc. tjänar pengar på köp du ändå hade gjort - utan att du själv behöver betala något extra. Hälften av pengarna går till föreningen, och hälften till dig själv i rena pengar. Genialiskt, eller hur? (Tips, tips!)

Jag gillar tanken på att beställa hem julklappar via nätet, man slipper stressa runt - och priserna brukar dessutom vara betydligt bättre än de i fysiska butikerna. Men... jag vill samtidigt inte missa det mysiga i att gå och julhandla på stan. Det är ändå något visst med att klämma och känna på grejerna som står så fint uppställda i butikerna. gärna med julmusik i bakgrunden. Jag tänker att en mix av både nätet och stan är det bästa.


Så, vilka inköp blev det till slut? "God jul Annika" sa jag, och slog äntligen till på ett par underställsbyxor i Merinoull från Kari Traa (jag vill inte frysa under barnvagnspromenader i vinter). Sebbe önskade sig en radiostyrd bil och får den här av tomten. Julia gillar lego, och jag gick efter egna preferenser när jag beställde Ariel-lego till henne. Förhoppningsvis gillar hon Den lilla Sjöjungfrun lika mycket som jag gjorde när jag var yngre. Det verkar som att barnen gillar att resa lika mycket som mig, därför tänker jag att en pysselbok med världens flaggor blir ett perfekt paket i julstrumpan.

Några andra småsaker blev det också, bland annat en mascara till mig och fler pysselböcker till barnen. Jag passade på att shoppa loss rejält eftersom flera av butikerna dessutom körde "Black Friday"-erbjudanden igår. Nu är i stort sett alla julklappar klara, vilket innebär att julshoppingen i stan mest kommer att vara koncentrerad på att hitta ett bra ställe där man kan dricka varm choklad med osunt stora berg vispgrädde...

3 kommentarer:

Monica sa...

Fina grejer! Varför Sverige kör med Black Friday övergår mitt förstånd. Töntigt. Vi har ju mellandagsrean som är precis samma sak! :)

Malle sa...

Grattis till tillökningen! Flaggboken är en riktig bästsäljare och vill du drömma dig bort till värmen igen så får du läsa vår blogg för imorgon anländer vi till Lanta igen thecloudberries.blogspot.com :)

Annika/Resfredag sa...

Monnah, kan man verkligen få nog av reor?

Tack Malle! Och ååååh vad kul med Lanta! Hoppas verkligen vi kommer dit nästa höst.