måndag 14 juli 2014

Varberg Asia Spa


När regnet öser ner finns det förmodligen inget bättre alternativ än att checka in på spa. Tända ljus och inomhusbassäng är väl annars ingen given sommaraktivitet i juli.


När jag flyttade från Varberg för sju år sedan var det med ett löfte om att komma tillbaka till Asia Spa. Sedan vi var här förra gången har spat byggts ut med ytterligare en avdelning, som gör upplevelsen att vara här om möjligt ännu härligare än förra gången. Asia Spa måste vara det överdrivet bästa spa-stället i hela Sverige! (Är ni av annan uppfattning får ni hojta till, då måste jag undersöka saken närmare.)


Ett av de nytillkomna rummen är ett mörkerrum där man ligger i en uppvärmd vattensäng och blickar upp mot en "stjärnhimmel" med massor av lampor som skiftar färg. Alltså, jag hade kunnat ligga där hur länge som helst.


Ett annat favoritrum är vilorummet med sitthängmattor. Jag norpade såklart fönsterplatsen med förstaparkett mot fästningen. Jag bodde ett stenkast därifrån, i en vindsvåning som jag var fullkomligt kär i. 1,5 av de bästa åren i mitt liv spenderades här i Varberg.


Och här - kvällens huvudperson och anledningen till att vi lyxar oss och håller på. En styck nybliven fyrtioårig tillika en av mina hjältinnor. Jag är lyckligt lottad som får ha mina syskon som allra bästa vänner!

Nu ska jag försöka återhämta mig efter kvällens trerättersmiddag. (Och ja, det var ovanligt lugnt på restaurangen ikväll. Kan det möjligtvis ha något med VM-finalen att göra!?)