fredag 11 juli 2014

BärbonzanaVad vi gjorde i går? Min storasyster, hennes dotter och jag följde med vår far på turné. Det brukar vi göra minst en gång varje sommar. Man stannar till hos gamla släktingar, tittar till familjegården, kontrollerar så att veden ligger där den ska, och så plockar man bär förstås. Massor av bär. I blåbärsskogen på släktens specialställe träffade vi på ett gäng fina kusiner och två fastrar med män som jag inte hade sett på länge. Jag konstaterade att det blev mer snack än plock för min del, värmen tog ut sin beskärda del för en gravidkropp som min. Fast, helt kass var jag faktiskt inte. När dagen var slut hade vi plockat ihop två spänner med både hallon och blåbär som kommer att glädja oss några dagar framöver. Efter den sedvanliga rensningen kändes en lyxdrink på mängder av hallon, blåbär och gräddvaniljglass som en välförtjänad avslutning på den här torsdagen. Livet på landet alltså. Oslagbart!