lördag 28 juni 2014

Weekend på Sätra Brunn

Vi och ett kompispar har en plan att varje år åka iväg på en roadtrip någonstans i Europa. Hittills har vi hunnit med södra England och Schweiz. Vi hade i år storslagna planer på att dra iväg till Slovenien. Eftersom våra kompisar är beräknade att få barn om mindre än en månad var dock Slovenien inte riktigt ett alternativ den här gången. Som tur är kan begreppet "roadtrip i Europa" tolkas relativt brett...


... vilket gjorde att vi till slut bokade in oss på Sätra Brunn, som ligger mellan Sala och Västerås. Lagom avstånd hem till Stockholm om en viss bebis skulle få för sig att tidigarelägga sin ankomst.


Anledningen att vi valde just Sätra var enkel och stavas Groupon. Dealen finns för övrigt kvar. 845 kronor för två personer och inkluderar övernattning + frukost. Att boka billiga dealar på nätet görs ofta på vinst och förlust, men den här gången var vi eniga om att det bara var på vinst. Sätra Brunn är en idyll, på alla sätt och vis.


Vi fick rum på "Skogslyckan" i huset bredvid spa-avdelningen, och är helnöjda med allt. Pittoreska rum, rent och fräscht - och restaurangen bjöd på god och prisvärd mat. Spa-avdelningen var också över all förväntan med varm och simvänlig simbassäng + bubbelpool. (Eftersom jag ska på Asia Spa om ett par veckor sparade jag dock behandlingarna till dess, någon måtta fick det liksom vara på lyxen.)


Dessvärre var vädret inte på vår sida, vilket i och för sig inte gör så mycket när man ska hänga på spa. Hade vädret varit bättre hade jag lagt mer tid på att ströva runt i de vackra omgivningarna. Vi fuskade och tog bilen den minikorta sträckan fram till en av huvudattraktionerna på Sätra - den ständigt porlande Trefaldighetskällan i Brunnshuset...


... och vid källan körde vi en klassisk gravidpose x 2. För ja, det där med graviditeten verkade ju tydligen smitta av sig från Maria till mig. Nästa år får bebisarna hänga med på roadtrip, det lär bli fullt ös!

5 kommentarer:

Emma sa...

Där har vi varit ett par gånger, och vi tycker verkligen som du att det är underbart idylliskt. Skulle gärna åka tillbaka igen.

Annika/Resfredag sa...

Eller hur Emma, dit åker vi också gärna tillbaka igen. Kul att hitta nya "smultronställen" på lagom avstånd från storstan.

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Visst är det härligt där! Vi firade midsommar där när jag var superhöggravid med Stella. Ville hålla oss på land liksom. :)

Örjan sa...

man längtar ju dit när man läser!

Annika/Resfredag sa...

Eller hur Örjan! Let´s go again!