fredag 13 juni 2014

En dag med sälar och skog


För att hinna med så mycket som möjligt fick vi för ovanlighetens skull sätta väckarklockan på ringning i morse. Är man i San Francisco (jag har äntligen lärt mig att stava det rätt) kan man inte sova bort tiden! Vi tog oss till Pier 39 tidigt, för att slippa de värsta turisthorderna. Barnen ville stanna länge och titta på sälarna, trots att det blåste rejält kalla vindar. SF på sommaren är... inte särskilt sommarlikt.


Efter lite äkta turistande tog vi oss till Golden Gate Park där vi mötte upp ett par kompisar som bor i Oakland sedan 3 år tillbaka. Kul att hänga med goda vänner, som dessutom var schysta nog att guida oss runt i stan. 


Vi hamnade ganska snart i Haights Ashbury - det gamla hippiekvarteret där jag självklart var tvungen att fota de berömda benen i fönstret. Strax intill "benen" ligger dock något betydligt mer spännande, en B&J-butik där jag äntligen fick testa "Seven layers of coconut". Galet god för en kokosjunkie som en annan.


Att åka över Golden Gate Bridge måste man också göra.


Men innan dess hann vi stanna en stund vid Alamo Square Park och kika på den klassiska vyn: SF-pittoreska hus med en silhuette av höghus i bakgrunden. 


Och ja, den här bakgrunden talar för sig själv.


När vi ändå hade kört över bron kunde vi lika gärna köra vidare till coola Muir Woods med sina Redwoodträd och trolskande grönska. Barnen älskade det och fick chansen att göra sig av med mycket spring i benen.

Nu har vi kört vidare. Igen. Monterey är platsen vi laddar upp för morgondagens efterlängtade häng i Carmel. Nu vill vi ha stränder!

Inga kommentarer: