onsdag 11 juni 2014

En dag i bilen


Vad vi har gjort idag? Vi har åkt bil. Typ 90 mil närmare bestämt. Lämnade Orem strax efter kl 10 i morse, och kom fram till Sparks, strax utanför kasinotäta Reno, dryga 10 timmar senare. 

Barnen har (trots inte så muntra iPhone-bilder) tappert kämpat på bak i bilen, utan större klagomål. Vattenmelonkuber, bananer och chips varvat med kisspauser, ett lunchstopp på McDonalds och Skrållan, har utgjort dagens underhållning. Själv har jag spelat några omgångar Candy Crush, slumrat, pratat med Tobias och slumrat lite till. Jag låter Tobias sköta all bilkörning den här gången, jobbar på att känna mig säkrare i trafiken utomlands. En dag så!

Vad gäller boende har vi under hela resan, förutom "hotellet" hos min storasyster, tagit det lite som det kommer. Vi ville inte känna oss bundna av förbokade hotell, utan har löst det kvällen före, eller samma dag, som incheckning. Det har gått hur bra som helst, vi letar upp lite WiFi (som alltid finns på Donken) och går loss på Hotels.com-appen. Vi bor helst på "Inns", som har visat sig fräscha och jätteprisvärda. Stället vi bor på ikväll skulle lika gärna ha kunna vara ett väl ansett hotell i Sverige, med skillnaden att vi här betalar 300 SEK för ett jättefint rum med två kingsize-sängar/fin toa+dusch. Perfekt! 

Härifrån har vi bara ett par timmar kvar till San Fransisco, där det dock är betydligt dyrare att boka boende. Och nej, vi har inte bokat morgondagens sängplatser än. Det är ju ändå ett helt dygn kvar, right!?


3 kommentarer:

pilla sa...

Testa airbnb - det är guld! Ni kan säkert få en lägenhet i SFO superbilligt och bra. Testade det med en kompis i Istanbul och 200 pix/natt samt Philly för 300 fick vi en våning i ett superfint centralt townhouse med underbar frulle!

Monica sa...

Vi saknar er!

Annika/Resfredag sa...

Tack för tipset Pilla! Kollade lite, fast är ute lite för sent - plus att vi är frl många för de lgh jag sett. Ska def testa någon gång när jag reser själv eller m bara Tobias. Kram