lördag 21 juni 2014

Dagen efter jordgubbsjakten

Någon midsommarstång blev det inte igår, och inga bilder heller. Ni får helt enkelt hålla till godo med foton från förra året. Däremot hade vi en ytterst trevlig eftermiddag/kväll ändå hos våra vänner i Haninge. Grillmiddag och jordgubbstårta, noll sill. Precis som jag vill ha det.

Jag och Tobias var ansvariga för inköp av jordgubbar - och jag bannade mig själv för att återupprepa förra årets misstag. Vi spenderade en dryg timme på jakt efter de där värdefulla bären, så går det när man åker till affären kl. 15:45 på självaste midsommarafton och tror att man ska hitta jordgubbar. Vi hann sladda runt i några olika butiker, och tomma försäljningsstånd längs vägarna, innan vi till slut hittade vad vi skulle. Nästa år tänker jag köpa upp ett stort lager dagen före midsommar, påminn mig om jag glömmer!

Idag, dagen efter, har jag städat, rensat och plockat undan. Det börjar äntligen likna något slags hem i vårt "nya" hus, som inte alls är så nytt längre. Det finns liksom inget att skylla på längre, nu är det bara att röja. Dagens roligaste stund var när jag fastnade vid en flyttkartong med gamla brev. Tänk vad många fina och roliga brevvänner jag har haft genom åren. (En av dem var för övrigt värdinnan till midsommarfirandet i går.) Jag hittade också brev med autografer från mina dåvarande idoler Troll, vars fanclub jag stolt var medlem i. Ni kommer väl ihåg Trolls "monsterhit" Jimmy Dean!? Om inte har ni missat något...
2 kommentarer:

Linda Koski Wikström sa...

Jimmy Dean...oh yeah, den gick varm på den tiden. För att inte tala om "Sommar i city" - de kom väl i ungefär samma veva?

Annika/Resfredag sa...

Eller hur, värsta bästa låtarna ju!