fredag 30 maj 2014

Las Vegas, äntligen!


Imorse gick vi in på närmaste SevenEleven och bunkrade upp med frukost "american style", inklusive chips och Chocolate chip cookies. Jag kan nu inte lova att alla amerikanare alls käkar kakor och chips till frukost varje morgon, men vi kan ju alltid låtsas.

Vi stod i valet och kvalet om vi skulle stanna i LA någon dag, men bestämde oss för att göra det på hemvägen istället. Lika bra att dra ut på vägarna när barnen är peppade. Ca 4,5 timmar, och otaliga ökenlandskap senare, rullade vi ner taket på cabben och körde in på "The Strip". Las Vegas är galet. En låtsasstad mitt i öknen, full med spelsugna personer från jordens alla hörn. 


Utsikten från vårt hotell, Circus Circus, är en slags flygtornsliknande byggnad jag känner igen från någon film. Men vilken? Vet inte själv. Hotellet vi bor på ja... Man måste bara älska Google. Imorse surfade vi på "bästa hotellet Las Vegas barnfamiljer", och hittade en utmärkt tråd på Reseguiden där "Circus Circus" fick bra recensioner. Bokade på nätet, och här är vi nu! Det enorma hotellkomplexet kör föga förvånande cirkustema med allt vad det innebär, minus djur då. 


Mitt inne i en av spelhallarna (för barn, på de "riktiga" får inga personer under 21 år vistas), finns en scen med regelbundna uppträdanden från kl. 11 till 24. Vi hann se tre olika shower, med skickliga akrobater från bl.a. Kina och Ryssland. Jag frågade Tobias om det här möjligen är B- eller C-scenen för de som inte platsar i Circus Soleis föreställning, och lite så är det nog. Konkurrenserna är stenhård i Las Vegas.


Barnen fick välja diverse spel, och sällan har jag sett någon bli så lycklig över en ganska ful mjukboll som Julia... 


...fast vinsten i form av sockerchock a la USA gick också hem. Nerds är ett klassiskt amerikanskt godismärke, och obligatoriskt att smaka.

Ikväll skulle vi ha gjort "Las Vegas by night", men en viss mamma sabbade planerna genom att däcka på hotellsängen redan vid 18-snåret. När jag, några timmar senare, vaknade från koman (för ja, jag var nog ganska okontaktbar) hade både Tobias och barnen också hunnit somna. Graviditet + jetlag tog ut sin rätt till slut, hjälp vad trött jag var. Nu är jag piggare igen, men vad hjälper det när resten av familjen sover!? Imorgon är en ny dag, och vi har inte bråttom. Det här är livet!

8 kommentarer:

pilla sa...

Men vad härligt ni har det!

Annika/Resfredag sa...

Ja du Pilla, jag är beredd att hålla med! :)

Freedomtravel sa...

Inte konstigt att man blir trött, men skönt att ni har tid på er. Önskar fortsatt bra resa!

Monica sa...

Det låter som att ni har det bra! Hotellet håller på att förbereda här.

Anonym sa...

Säg till att T inte kör för mkt nercabbat, ser ut som om håret blåser av och börjar bli lite tunt... /Peter

Annika/Resfredag sa...

Haha, ska hälsa honom det Peter!

Jess sa...

Den flygtornsliknande byggnaden är Stratosphere tower.
Bodde på det hotellet i höstas. Berg- och dalbana mm på toppen. Åkte den inte dock, p g a läbbigt värre. ;-)

Annika/Resfredag sa...

Just det Jess, det är därför jag känner igen det! Tack!