lördag 25 januari 2014

Zlatan tolkar nationalsången (Volvo XC70 - Made by Sweden)


Vänner, i dag är en historisk dag! Äntligen har den släppts, den omtalade reklamfilmen för Volvo XC70 - med ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic i huvudrollen. (I filmen medverkar även Zlatans fru Helena Seger och deras söner Maximilian och Vincent.) I filmen får vi höra Zlatan sjunga (?), rappa (?) - eller ja, prata, Sveriges nationalsång med specialskriven musik från ingen mindre än Max Martin. Och visst vill man "leva och dö i Sverige" när man ser Zlatan springa i fjällen och bada isvak. Vad säger Zlatan själv? Jo, han anar att filmen kommer att göra oss tårögda:

"Så nu har vi Volvo och mig och Max Martin i samma projekt. De tre största i Sverige jobbar ihop. Jag tror många kommer bli ... tårögda". (Utdrag från intervjun med Zlatan Ibrahimovic i Dagens Industri.)

Man kan lätt tro att det är Volvo som har jagat Zlatan för att få till en unik reklamfilm för sitt varumärke. Men inte då, enligt Resume var det Zlatan själv som initierade reklamfilmen! Tydligen hjälpte Chippens pappa, som jobbar på Bilia, Zlatan att ta kontakt med Volvo. (Japp, till och med Zlatan himself behöver kontakter.) Reklamfilmen spelades in i Norrland, och Forsman & Bodenfors är reklambyrån som fick det ärofyllda uppdraget att ta projektet i hamn.

Är det här måhända början på Zlatans musikkarriär? Kanske inte, men filmen lär redan vara en klassiker...

2 kommentarer:

Monica sa...

Jag tänker "Björn Ranelid", "fula, fula tatueringar", "kraftfull kropp", "vacker familj", "saknar Sverige" och så "snälla Zlatan, LOVA att aldrig ge ut en musikvideo igen".

Annika/Resfredag sa...

Mina spontana reaktioner: 1) Sverige är riktigt, riktigt vackert! 2) Zlatan och Timbuktu skulle kunna vara tvillingar. 3) Sover Helena alltid med smink? 4) Hu vad kallt att bada isvak! 5) Har Zlatan fått "sånglektioner" av Ranelid?!

Men cool är han, allas våran Z, det är ostridigt.