tisdag 6 augusti 2013

Back in business


Sent i går kväll kom vi tillbaka "hem" till Stockholm. Drömmen är att få mötas av en uteplats som ser ut som den mina föräldrar har (bilden ovan), men det scenariot förblir just en dröm. Hemma hos oss möts man istället av en kruka med något som, med lite fantasi, en gång ser ut att ha varit en blomma. Vad är förresten motsatsen till "gröna fingrar"? Hm. Ogröna?

I övrigt var det fantastiskt skönt, och lyxigt, att komma hem, efter en månad på resande fot. Min syster och hennes familj som bodde här förra veckan lämnade ett städat hus, med välfylld kyl, rena sängkläder, och roliga små överraskningar. Det är sådant som värmer i hjärtat. Svärmor skickade dessutom med en stor kycklinggryta till dagens middag, så dagens jobb/förskolestart blev inte så chockartad som den hade kunnat bli.

För jo, i dag började den så kallade vardagen igen, med allt vad det innebär. Jag börjar pang på genom att gå upp i tid från 50 till 100 procent. Omställning indeed. Tobias kommer däremot att gå ner i tid, så det blir helt enkelt lite omlokalisering här hemma. En dag i taget, till att börja med. Och så ska jag jobba på att bli bättre på Lisas paradgren, "att uppskatta vardagen - till och med älska den". Där har jag nämligen en bit kvar att gå. Over and out!

3 kommentarer:

Monica sa...

Det blir bra!!!

Annika/Resfredag sa...

Hoppas och tror på det. Tack.

Linda sa...

Ohh vad skönt det lät - med nystädat, renbäddat, fylld kyl OCH mat att värma!!
Det kommer gå finfint med 100% - en dag i taget ;)