fredag 24 maj 2013

Resfredag: Dubai med barn

"Vart åker man i början på januari med två barn, varav det äldsta nyss fyllt två, och lillan knappt hunnit bli 5 månader gammal? Dessutom i sällskap av en annan barnfamilj med fyra barn i åldrarna 10 år till 8 månader? Vårt givna svar lyder Dubai, ett semestermål som passar alla åldrar."

Så lyder inledningen till min reseguide om Dubai som i dag publicerades på Reseguiden.se. Hela reseguiden, med massor av bra tips för er som reser med barn, hittar ni här.


Mycket strandhäng blev det.


Kombinationen stränder och storstad passar oss perfekt, det bästa av båda världar! 


Fontänshowen vid Dubai Mall är ett måste...


... här är showen sedd från världens högsta byggnad, Burj Khalifa.


Dubai bjuder på massor av barnvänliga lekplatser.


Stabila 25 grader varje dag inbjöd till det optimala strandhänget för både barn och vuxna.Barnvagnssafari på Dubais inte så promenadvänliga gator. Den kulissliknande bakgrunden utgörs av Dubais citykärna.


Julia bondade med "locals" som inte pratade ett ord engelska, medan Sebastian imponerades av "höga torn".


Bakom oss skymtar ni klubbhuset för en av Dubais alla golfbanor. Tobias kastade längtansfulla blickar dit när vi var där, men fick hålla tillgodo med familjehäng. Det är dock inte alls speciellt synd om honom. Nästa vår drar han till Dubai igen, denna gången i sällskap av ett gäng golfnördar. Det finns en stor risk i att han får med sig mig och barnen på köpet - jag är inte klar med Dubai!