måndag 13 maj 2013

Ledighet och sånt

De senaste två veckorna har varit fyllda av klämdagar, röda dagar, studiedagar och semesterdagar. Underbart skönt att ta dagen som den kommer. Vi har passat på att träffa vänner och familj från alla möjliga håll och kanter. 


I fredags tog jag och barnen bilen till Katrineholm. Det är inte varje dag man åker två timmar enkel resa för en lekdejt, men är man ledig så är man. Min svensk-amerikanska kusin och hans familj bor i Katrineholm - barnen är precis i samma ålder som Sebbe och Julia. Jag hoppas såklart att de ska flytta till Stockholm snart, de här tjejerna har som ni ser mycket bus kvar som ska uträttas.


Sebastian har numera fullt upp att hålla reda på sin yngste kusin, lille Elliot. Tufft jobb, men någon måste göra det! :) Elliot har nyss fyllt ett, men har redan hunnit bo i både Thailand och Spanien. Nu för tiden huserar han och föräldrarna i Göteborg, vilket verkar vara nog så exotiskt för en nyfiken ettåring.


I helgen berättade min storebror att det kläckts ett helt gäng nya kycklingar i äggkläckningsmaskinen i Rödeby. Den förra omgången kycklingar, som mina barn blev helt betagna i, lär väl hunnit växa en del sedan vi såg dem sist. De växer så sjukt snabbt! Under hela min barndom hade vi höns som gick omkring på tomten. Det var liksom inget konstigt att gå och plocka ägg i hönshuset om man helt plötsligt blev sugen på sockerkaka (vilket hände ofta, ofta). Våra höns "Matilda" och "Johanna" blev nästan som familjemedlemmar. När höken tog en av våra ungtuppar grät jag floder, och skrev till och med en dödsruna över tuppen. Japp, those were the days...

2 kommentarer:

Sanna sa...

att ha lite lediga dagar mitt i veckan och få ruska om vardagen är helt fantastiskt, snacka om lyx att bara kunna sticka iväg och hitta på saker man inte vanligtvis gör.

Monica sa...

What?! Jag har missat de nya syskonbarnen...