söndag 21 april 2013

Nya tider

No more välling! Mars 2012.
För drygt en vecka sedan gick vårt liv in i en ny epok. Jag trodde nog aldrig att jag skulle säga de här orden, men "vällingträsket" är numera ett minne blott! Eller ja, man ska väl aldrig säga aldrig, men för just Sebbe och Jullans del är den tiden förbi. Julia fyller tre år i augusti, och vi tyckte helt enkelt att det var dags att trappa ner. Hon åt inget vidare på morgonen, och kunde ofta börja gnälla om välling istället för att vilja äta riktig mat. Egentligen var det inga alls problem att sluta när vi väl bestämde oss- hon visste vad som väntade. Vår stora lilla tjej verkar inte alls sakna sin flaska, även om hon har frågat lite i förbifarten ett par gånger.

När Sebbe skulle sluta var det en helt annan historia. Han drack välling tills han blev tre och ett halvt år, och hade nog helst velat fortsätta i eviga tider om han hade fått. Hans vällingflaska var det bästa, bästa, bästa han visste. När Semper-paketen började sina i Thailand fick hans vällingdrickande ett ganska naturligt avslut. Vi såg till att Julia fick sluta med napp samtidigt som Sebbe slutade med flaska. Jodå, rättvist ska det vara!

Alltså, inga mer stapplande steg ut i köket mitt i natten, för att sömndrucket blanda ihop, och därefter spilla ut, en massa osannolikt klibbig välling på diskbänken. Är det verkligen möjligt?!

6 kommentarer:

Charlotta sa...

Tea såg bilden och frågade vart de åker?

Linda sa...

Vi har inte lyckats sluta med välling till Diana än, trots att hon fyllde fyra för några veckor sedan...
Problemet med henne har varit att hon inte vill äta något annat som kan kallas frukostmat, varken mackor, yoghurt, gröt eller flingor har intresserat henne och man kan ju inte äta pannkakor till frukost varje dag. ;)
Men nu börjar det släppa på mackfronten, och jag hoppas att vi inte behöver beställa mera välling från svenska affären i Paris när våra sista paket tar slut...

Monica sa...

Jag tror välling inte är bra för barnen... Alla våra har varit vällingbarn, men de har blivit mycket bättre i magen efter att ha slutat allihop. Heja Jullan! Duktigt att sluta. Kram!

Annika/Resfredag sa...

Hälsa Tea att vi var på väg till det förlovade landet: dvs Karlskrona... :)
Linda, intressant att höra om era erfarenheter. Ja, just välling känns tryggt på något sätt, man vet ju att de får i sig "allt de behöver".
Monnah, ska bli intressant att se om vi märker någon skillnad i magen.

Linda sa...

Vi har inte haft några problem med "vällingmagar", och som du säger, Annika, det är skönt att veta att de får i sig bra näring, men det är klart, jämfört med vad franska ungar äter till frukost är väl det mesta bra... ;)

Unknown sa...

20181110 orf
uggs outlet
gucci handbags
michael kors outlet
uggs outlet
canada goose coats
ray ban sunglasses
ugg outlet
mbt shoes
christian louboutin outlet
coach outlet online