torsdag 4 april 2013

I mitt påskägg...


...kunde man inte hitta en enda godisbit i år. Faktum är att jag ska avstå från godis i en månad, startskottet gick på självaste påskafton. För att peppa mig själv lite extra åkte jag till Löplabbet och inhandlade två par skor. De gulrosa är ett par Saucony Progid Mirage som jag invigde på studs. Jag hade aldrig hört talas om märket, men det är tydligen stort i USA. Det var första gången i mitt liv jag vågade mig in på Löplabbet, och servicen var verkligen av högsta klass (precis som alla säger). Det känns lyxigt att få experthjälp, expediten tittade på mina fötter och filmade mitt löpsteg för att kunna plocka fram de modeller som passade just min fot. Sauconymodellen var de första skorna jag provade, och de satt som gjutna på mina fötter. Lätta och smidiga - dessa kommer att ta mig under 55 minuter på milen!

De andra skorna är ett par barfotaskor: Nike Free (jag köpte förra årets modell som var på rea). Skorna är superlätta, väger bara 156 gram (!) och sitter nästan som ett par "strumpor" på fötterna. Fantastiskt sköna! I Thailand sprang jag barfota på stranden, tror att jag hade på mig gympaskorna max två gånger på ett halvår. Känslan att ha på mig dessa Nike Free var nästan som om jag vore barfota. (Fast den där magiska känslan av att springa barfota på stranden kan inte ett par barfotaskor i hela världen ta fram!) Förmodligen kommer jag främst använda dessa skor som "vardagsskor", de blir perfekta promenadskor att ha till och från jobbet.

Jag känner mig fantastiskt nöjd med mina inköp. Färgerna gör mig glad, och löparrundorna känns bokstavligt talat lättare sedan jag slutade med mina klumpiga gamla trotjänare. Var rädd om era benhinnor, tänk på att investera i ett par bra löparskor! (För en löpare som springer några gånger i veckan bör man byta springskor ungefär en gång om året.)

6 kommentarer:

Tina sa...

Fina färger! Mina nya skor är också lätta. Det fanns ett par superlätta men det kändes konstigt. Grattis till nya skor.

Monica sa...

Jättefina! Jag behöver byta. De har en liten springskobutik mitt över Costco. Jag kanske borde titta in hos dem? :)

Annika/Resfredag sa...

Tack Tina. Monnah, det är helt klart värt det. Spring och köp!

Annika/Resfredag sa...

... eller ska jag kanske skriva "köp och spring"? :)

Anonym sa...

U hat auch die Barfussschuhe - findet sie super bequem und leicht. Draußen bleiben allerdings in der Sohle immer kleine Steinchen hängen, was wohl sehr stöhrend und unangenehm ist. Dank Deines Blogg-Eintrages habe ich die Schuhe heute aber immerhin sofort erkannt ( ; LG

Annika/Resfredag sa...

Ach ja Jette, die Steinchen finden wir auch hier!