tisdag 19 mars 2013

Sötsuget och jag


Det slår aldrig fel. Så snart jag har för mycket att göra, eller känner mig allmänt stressad för något, sätter sötsuget in. För andra slår det åt andra hållet, de tappar helt enkelt matlusten. Jag behöver lära mig att inte låta känslorna styra mina matvanor. I kväll behöver jag jobba sent. Tanken på att sätta mig ner och gnaga på ett äpple känns inte så lockande, hela kroppen skriker efter socker: "Det är jag ju värd eftersom jag ska jobba sent, och förmodligen är godiset direkt livsnödvändigt om jag ska orka hålla mig vaken!?"

Jag vet ju att kroppen mår bättre av att tanka bra bränsle. En bil som ska köra en Grand Prix i Monaco vill knappast bli tankad med "fulbränsle". Nej, för att prestera och få ut det bästa av motorn gäller det att tanka med det finaste bränslet - först då kommer man upp i de höga farterna, och kan klara av de långa uppförsbackarna!

5 kommentarer:

Hanna sa...

Jag funkar precis likadant. Så fort jag skall göra något som jag vet kräver lite extra, t ex sitta uppe sent och jobba, blir jag sugen på något sött. Om jag försöker att ignorera det blir suget bara ännu större.
Ät du ditt söta, tycker jag. Imorgon är en annan dag. :)

Annika/Resfredag sa...

Kanske är det så att "det finaste bränslet" består av M&M:s, eller vad säger du? :)

Monica sa...

Käka paleo så löser det sig! På riktigt. Jag är så glad över att vi lyckats bli så "hard core". Vi äter glass när vi har gäster och blir vi bortbjudna äter vi det som bjuds, men annars äter hela familjen bättre än någonsin! http://everydaypaleo.com/ och http://www.marksdailyapple.com/

Lykke sa...

Åh vad jag känner igen mig i detta. Jag vet inte vad man ska göra åt detta, det blir ju som en ond cirkel av alltihop. Tror inte bara att man kan ändra matvanor/försöka att inte äta godis, för om det var så enkelt skulle man ju ha gjort det för längesen. Tror att man måste ändra på det som gör att man blir stressad, kolla hur man sover etc etc. Allt hänger ihop, så tänker jag alltmer.

Annika/Resfredag sa...

Blir överöst med tips om Paleo, snart är det kanske dags att ge det en chans? Snart.
Lykke, väldigt bra poäng - att försöka se vad som ligger bakom, och gå den vägen. Tack för insikten!