fredag 15 februari 2013

Resfredag: Top Five

Det är fredag, vilket innebär premiär för restema här på bloggen. Låt oss kalla fredagarna framöver för "Resfredag" - ni hänger väl med? Jag tänkte mjukstarta lite grand, genom att göra en Fem-i-Topp-lista över stunder ute i vida världen som jag alltid kommer att tänka tillbaka på med lite extra fjärilar i magen.

1. Magiska Machu Picchu

Har ni någonsin känt att ni är ett med tiden? Att ni bokstavligen talat känner historiens vingslag, och att armhåren reser sig av gåshud? Har ni upplevt känslan av att befinna er på helig mark? Om inte - åk till Machu Picchu. Jag fick torka bort en och annan glädjetår den där dagen jag fick uppleva Perus magiska kulturarv.


2. Fallskärmshopp på Nya Zeeland

Här pratar vi nog inte fjärilar i magen, utan snarare jetplan. Jag, som av naturen är ganska rädd av mig, bestämde mig för att utmana allt som var jag - för att hoppa tandemhopp i Nya Zeeland. Jag kan ärligt säga att det var den sjukaste, konstigaste, och bästa känslan jag någonsin upplevt. Testa själva!


3. "Extra allt" fontänshow i Dubai

Känslan av extra allt, av extra allt, hittade jag föga förvånande i Dubai. Någonstans måste de ju göra av oljepengarna, de där shejkherna. Fontänshowen ligger placerad vid Dubai mall (där vi för övrigt också hittade världens största inomhusakvarium, med både en och två hajar som simmade förbi. It's Dubai baby!)


4. Roadtrip i Florida

Countrymusik på högsta volym, varma vindar, palmer och nercabbat längs Floridas strandvägar. Nygift och nygravid. Svårslagen känsla.


5. Sandslottsbygge i Thailand 

Turkostblått hav, timglasmjuk sand, och en halvårslång semester med familjen i Thailand. Många magiska dagar, timmar och minuter att välja bland, men stunden med Sebastian på Koh Rok bär jag med mig - alltid.


7 kommentarer:

Charlotta sa...

lövely, tack!

Tina sa...

Jag vill göra allt det! Förutom nygravid. Det hoppas jag gärna över.

Annika/Resfredag sa...

Tina, vi kanske ska köra ett tandem tillsammans?

Life of Lisa sa...

Alltså, jag sitter här och ryser!
Älska resor! Älska Annikas blogg. :)

Helena sa...

Åh, Machu Picchu - det är en dröm för mig! Jag vill känna allt det där.
Tack för detta! Jag behövde se att det finns hopp om en annan årstid. Att det faktiskt finns andra årstider just nu - i ett annat land!
Fortsätt dela!

Freedomtravel sa...

Waow, vilka resor! Vet inte vad som är topp 5 för mig... men Nya Zeeland kvalar lätt in... och så lite tåg genom Sibirien! :)

Anonym sa...

Här kommer mina topp fem på historiska platser och upplevelser. 1-Kambodja Angkor Wat, 2-Terrakottaarmén/muren i Kina, 3-kåkstaden i Mumbai på julafton ( tyckte inte det då men absolut nu) 4-guidad turisttur i Saigon om vietnamkriget, 5-Akropolis Athen /Vicke