torsdag 26 april 2012

Kallt så in i Norden

Inte fullt lika stora leenden idag...
Foto: Johanna Andersson (januari 2012)
Efter över ett dygn på resande fot är vi tillbaka i Sverige. Fryser in i märgen, men jag vänjer mig nog. Eller gör jag det? Drog på mig gympaskorna och bäddade ner Julia i vagnen under ett gäng filtar för att få lite frisk luft. Efter fem minuter började det regna. För varje iskall regndroppe som träffade mig, kändes det som om den tog med sig lite av min solbränna. Och så drog jag på mig ett rejält skoskav, trots att jag hade mina mest ingångna skor på mig. Efter över ett halvår barfota, alternativt med flipflops, behöver mina fötter vänja sig vid skor igen. Precis som att kroppen behöver vänja sig vid temperaturen. Är i alla fall glad över att få träffa min "storfamilj" igen. Mamma slog till på stort och lagade min favoritmat: panerad kyckling med brunsås och potatis, med majs och saltgurka. Bättre än allt thaikäk i hela världen! (Men vädret alltså. Jag fixar det inte riktigt. Det känns liksom inte bra.)

5 kommentarer:

Monica sa...

:) Kramar till er. Solen kommer. Den tog bara ett senare plan.

Anonym sa...

Schön, dass Ihr heil zurück seid. Denk Dir einfach: 20 Grad in Istanbul. Hier essen wir inzwischen frischen Spargel mit neuen Kartoffeln und Erdbeeren aus dem Umland; zum Wochenende sollen es 27 Grad werden. Und wir sind nur 1 1/2 Flugstunden entfernt ( ;
Ein gutes Wiedereingewöhnen und liebe Grüße!

Anonym sa...

Välkommen hem =)
Nä vem fixar det usla vädret?? Värre för er såklart med typ 30 graders skillnad. Men idag lovas det vår =)
/ Maria O

Anonym sa...

I dag var ju vädret jätteskönt :D

Annika/Resfredag sa...

Tack alla. Det känns bra att vara hemma, i alla fall så länge vi får bli så ompysslade som nu... :)